spot_img

Na Ptuju zaživel pasji park

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Ob stanovanjskem bloku na Osojnikovi cesti na Ptuju so odprli prvi park za prosto sprehajanje psov. Investicijo v vrednosti 16.000 evrov je financirala Mestna občina Ptuj. Okoli 3500 evrov so porabili za ureditev terena, ostanek pa namenili za namestitev klopi, košev in tabel ter panelne ograje, ki jo lahko premaknejo tudi na drugo lokacijo.

Park bodo ob zaradi stanovanj umaknili

Pasji park je na površini, ki je v lasti Podjetja za stanovanjske storitve, mestna občina pa jo uporablja brezplačno. To območje je s pridobitvijo novega občinskega prostorskega načrta, ki ga še pripravljajo,  predvideno za gradnjo neprofitnih stanovanj, zato bodo park, ko bodo pridobili gradbeno dovoljenje, umaknili.

Obvezno pobiranje iztrebkov in odpadkov

Psi se lahko v parku gibljejo prosto, brez povodca in brez nagobčnika, če so primerno socializirani. Lastniki psov morajo v parku obvezno pobirati pasje iztrebke in ostale odpadke. Ker v parku vode ni, jo morajo za pitje prinesti s seboj. Otroci brez spremstva odrasle osebe ne bodo morali vstopiti.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img