spot_img

Na Ptuju v 2019 najmanj prometnih nesreč v zadnjih 5 letih

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Po podatkih ptujskega občinskega sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu so lani našteli manj nesreč in manj telesno poškodovanih. V letu 2019 je policija na območju Mestne občine Ptuj skupaj obravnavala 340 prometnih nesreč, kar je najmanj v zadnjih petih letih. Umrl je en človek, 83 nesreč je bilo s poškodovanimi, med njimi so bili trije huje poškodovani, 253 pa se jih je končalo z materialno škodo. V letu 2018 se je zgodilo kar 91 nesreč več, ki sicer niso terjale smrtnega davka, je pa bilo šest udeležencev huje poškodovanih.

Umrli štirje otroci

Med povzročitelji je bilo največ voznikov osebnih vozil, in sicer 201 oziroma 35 manj kot leto prej, 33 oziroma en manj kot leto prej pa je bilo voznikov tovornjakov. V 12 primerih so bili krivci za nesreče kolesarji.

V prometnih nesrečah so bili lani udeleženi štirje otroci do 14. leta, vsi kot potniki v vozilu, ob tem pa je bilo med udeleženci še osem starejših mladoletnih oseb. Posledice teh nesreč so bile lažje kot leta 2018.

Mladi vozniki so bili lani udeleženi v 68 prometnih nesrečah, med temi je bilo 39 takih, ki so nesrečo povzročili. Vozniki, starejši od 64 let, so bili udeleženi v 89 nesrečah, eden je bil huje poškodovan, 38 med njimi je bilo povzročiteljev.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img