spot_img

Na Ptuju so ocenjevali mesne in ribje izdelke

V zadnjem tednu

KGZS Zavod Ptuj s pomočjo ostali so-organizatorjev vsako leto objavi razpis in organizira ocenjevanja prijavljenih izdelkov v mesecih pred vrhuncem festivala, ki ga predstavlja osrednja prireditev v mesecu maju.  Na objavljen razpis vsako leto odzove okrog 600 kmetij, ki skupaj prijavijo v ocenjevanje okrog 1000 izdelkov. Naša ekipa je danes obiskala ocenjevanje mesnih in ribjih izdelkov.

S projektom »Dobrote slovenskih kmetij«, je bilo v zadnjih 30 letih kmetijam omogočeno, da so svoja tradicionalna znanja in prakse oblikovali v visoko kakovostne izdelke. Danes je strokovna komisija ocenjevala izdelke iz mesa, prvič pa tudi rib. V sklopu mesnih izdelkov svoje produkte prijavljajo predvsem tržne kmetije.

Ključno pri ocenjevanju je okus, vonj, pa tudi tekstura. Strokovno ocenjevanje in podelitev priznanj za kakovost, je že v preteklosti spodbujalo kmetije k dvigu kakovosti in njenemu ohranjanju. Tradicija in sodobnost sta tako z roko v roki pripravila ponudbo, ki jo kmetije iz leta v leto izboljšujejo.

Letos so prvič poleg mesnih izdelkov, ocenjevali tudi ribe. Zaključna prireditev s podelitvijo priznanj bo potekala od 20. do 22. maja letos v Minoritskem samostanu na Ptuju. Tako kot v preteklih letih so tudi letos izdelke ocenjevale strokovne komisije, podelili pa bodo zlata, srebrna in bronasta priznanja za kakovost.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel