spot_img

Na Ptuju poteka Salon Sauvignon

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Na Ptuju pa danes poteka izpeljali festival vina, kulinarike in umetnosti Salon Sauvignon. Dogodek združuje vinarje, gostince, ljubitelje vina in gurmane ter glasbo, poezijo in likovno umetnost, na njem pa obljubljajo več kot 50 vinarjev, ki bodo letos prišli v glavnem iz Slovenije.

Dogodek obarvan slovensko in prvič poteka na prostem

Potem ko je zadnja leta festival dobival vse bolj mednarodno podobo z gosti in vinskimi poznavalci iz tujine, bo letos v celoti obarvan slovensko, kar je po besedah direktorja dogodka Slavka Dobnika poleg poznejšega termina druga od posledic epidemije.

Še ena novost zaradi aktualnega stanja pa je nova lokacija festivala, ki so ga bili tokrat primorani iz dominikanskega samostana preseliti na odprto prizorišče minoritskega samostana. Kot je povedal Dobnik, jim dvorišče slednjega omogoča idealno okolje za postavitev festivala na prostem, saj se bo glavnina stvari dogajala pod arkadami na notranjem dvorišču.

Zdaj že tradicionalni ptujski vinski festival, ki je namenjen poznavalcem ter ljubiteljem kakovostne kapljice in umetnosti, vsako leto obišče okoli 500 do 600 ljudi.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Na “štengah” padel 10 let star rekord

Tradicionalni tek po 454 stopnicah na Kalvarijo je bo Univerzitetna športna zveza Maribor, že 12. leto izpeljala uspešno. V...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img