Na Ptuju poteka Salon Sauvignon

 

Na Ptuju pa danes poteka izpeljali festival vina, kulinarike in umetnosti Salon Sauvignon. Dogodek združuje vinarje, gostince, ljubitelje vina in gurmane ter glasbo, poezijo in likovno umetnost, na njem pa obljubljajo več kot 50 vinarjev, ki bodo letos prišli v glavnem iz Slovenije.

Dogodek obarvan slovensko in prvič poteka na prostem

Potem ko je zadnja leta festival dobival vse bolj mednarodno podobo z gosti in vinskimi poznavalci iz tujine, bo letos v celoti obarvan slovensko, kar je po besedah direktorja dogodka Slavka Dobnika poleg poznejšega termina druga od posledic epidemije.

Še ena novost zaradi aktualnega stanja pa je nova lokacija festivala, ki so ga bili tokrat primorani iz dominikanskega samostana preseliti na odprto prizorišče minoritskega samostana. Kot je povedal Dobnik, jim dvorišče slednjega omogoča idealno okolje za postavitev festivala na prostem, saj se bo glavnina stvari dogajala pod arkadami na notranjem dvorišču.

Zdaj že tradicionalni ptujski vinski festival, ki je namenjen poznavalcem ter ljubiteljem kakovostne kapljice in umetnosti, vsako leto obišče okoli 500 do 600 ljudi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj