Na Pohorje z avtobusom

0
141
hdr

Na območju Pohorja od danes pa do 30. avgusta ob vikendih in praznikih znova deluje prevoz na dveh poletnih avtobusnih linijah: eni na relaciji Ruše–Areh–Bellevue–Botanični vrt in drugi Botanični vrt–Hoče–Bellevue–Areh–Ruše. Minibusa na teh linijah sta opremljena s prikolico za kolesa, cena enosmerne vozovnice pa bo 3 evre za odrasle in 1 evro za otroke (6–15 let), medtem ko bo transport koles brezplačen.

V poletni sezoni bosta minibusa iz Ruš in Hoč ob sobotah, nedeljah in praznikih na Pohorje opravila pet voženj dnevno, z vmesnimi postanki pri več znanih izletniških in turističnih točkah. Prevoz z njima je namenjen tako domačinom kot obiskovalcem od drugod, pri čemer ga lahko uporabljajo tudi kolesarji za lažji prihod na izhodiščno točko kolesarjenja ali povratek domov.

Zaradi pojava koronavirusa je med vožnjo na omenjenih linijah treba upoštevati že poznane zaščitne ukrepe, kot so obvezna uporaba obrazne maske, razkuževanje rok in ohranjanje ustrezne medsebojne razdalje. Pri tem lahko vsak minibus naenkrat sprejme do 8 potnikov.

Opravljanje prevoza na pohorskih linijah sofinancirajo občini Ruše in Hoče – Slivnica ter Turistično društvo gostincev Pohorja. Minibusa bosta vozila ob ugodnih vremenskih razmerah, natančen vozni red in aktualne informacije o vožnjah pa so dostopne na spletni strani VisitPohorje.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here