spot_img

Na Pohorje z avtobusom

V zadnjem tednu

Na območju Pohorja od danes pa do 30. avgusta ob vikendih in praznikih znova deluje prevoz na dveh poletnih avtobusnih linijah: eni na relaciji Ruše–Areh–Bellevue–Botanični vrt in drugi Botanični vrt–Hoče–Bellevue–Areh–Ruše. Minibusa na teh linijah sta opremljena s prikolico za kolesa, cena enosmerne vozovnice pa bo 3 evre za odrasle in 1 evro za otroke (6–15 let), medtem ko bo transport koles brezplačen.

V poletni sezoni bosta minibusa iz Ruš in Hoč ob sobotah, nedeljah in praznikih na Pohorje opravila pet voženj dnevno, z vmesnimi postanki pri več znanih izletniških in turističnih točkah. Prevoz z njima je namenjen tako domačinom kot obiskovalcem od drugod, pri čemer ga lahko uporabljajo tudi kolesarji za lažji prihod na izhodiščno točko kolesarjenja ali povratek domov.

Zaradi pojava koronavirusa je med vožnjo na omenjenih linijah treba upoštevati že poznane zaščitne ukrepe, kot so obvezna uporaba obrazne maske, razkuževanje rok in ohranjanje ustrezne medsebojne razdalje. Pri tem lahko vsak minibus naenkrat sprejme do 8 potnikov.

Opravljanje prevoza na pohorskih linijah sofinancirajo občini Ruše in Hoče – Slivnica ter Turistično društvo gostincev Pohorja. Minibusa bosta vozila ob ugodnih vremenskih razmerah, natančen vozni red in aktualne informacije o vožnjah pa so dostopne na spletni strani VisitPohorje.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel