spot_img

Na področju medicinske opreme zaostajamo za tujino

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Zdravniško društvo Maribor, društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Maribor in Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor so v okviru 4. mariborskih dni zdravja organizirali sejem medicinske opreme. Na sejmu se je predstavilo preko 25 razstavljavcev iz regije. Po besedah direktorja Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor Jerneja Završnika pa Slovenija močno zaostaja za z razvojem medicinske opreme, v primerjavi z povprečjem Evropske unije.

V Festivalni dvorani Lent je v okviru 4. mariborskih dni zdravja potekal sejem medicinske opreme. Organizatorji dogodka pa so Zdravniško društvo Maribor, društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Maribor in Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor.

Slovenija oz. konkretno podravska regija na področju zagotavljanja učinkovite medicinske opreme krepko zaostaja za razvitejšimi državami Evropske unije. Kako zmanjšati zaostanek za tujino pa bo ena ključnih nalog zdravstvenih ustanov v prihodnosti.

Po besedah direktorja mariborskega zdravstvenega doma Jerneja Završnika je manko prisoten na več zdravstvenih specialističnih področjih.

Slovenija bo namenila 83 milijonov za doseganje ciljev, ki so bili zastavljeni v digitalni zdravstveni preobrazbi. Vlaganja pa bodo osredotočena predvsem na vključitev novih digitalnih storitev v zdravstvo, vključno s telemedicino, digitalizacijo zdravstvenih kartotek, vzpostavitev osrednjega skladišča slik, uvedbo varnejše izdaje zdravil z uporabo robotov v večini bolnišnic, certificiranje IT rešitve in nadgradnjo sistema e-imenovanja.

Glavni razvoj digitalizacije v Sloveniji bo osredotočen na štiri glavna področja: bolnike, kot uporabnike zdravstvenih storitev, izvajalce zdravstvenih storitev, odločevalce in načrtovalce zdravstvenega sistema ter plačnike zdravstvenih storitev.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img