Na Oddelku za psihiatrijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor v času epidemije opažajo naraščanje nekaterih patoloških stanj, duševne stiske pa naj bi se pojavljale tudi v času po epidemiji. Na oddelku zato ves čas skušajo zagotavljati najnujnejšo oskrbo za paciente, ki potrebujejo zdravniško pomoč.

Tudi na oddelku za psihiatrijo so v tem času morali prilagoditi sprejem in obravnavo pacientov. Po vzoru ostalih oddelkov so vzpostavili sivo, belo in rdečo cono. Ob tem so na oddelku ohranili izvajanje najnujnejših programov, manj nujne dejavnosti pa trenutno ne potekajo.

Dodatno skrb predstavlja tudi dejstvo, da se je del osebja iz oddelka za psihiatrijo razporedil na obstoječe covid enote. Na oddelku za psihiatrijo so sicer v letu 2020 v primerjavi s prejšnjimi leti sprejeli okoli 10 do 15 odstotkov manj pacientov.

Epidemija vpliva tudi na patologijo pacientov. Precej več je stanj, ki so neposredna reakcija na negotove razmere v katerih živimo. Ta simptomatika naj bi po besedah predstojnika oddelka vztrajala še kar nekaj časa po končani epidemiji.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj