Na Letnem odru bodo pogoj PCT vseeno preverjali

0
52

V Rušah bo že čez teden dni znova zaživel Letni oder Ruše. Tudi tokrat se obeta zanimiv in pester program za vse okuse, ki bo zagotovo privabil obiskovalce od blizu in od daleč. Kot je za vse tovrstne prireditve sicer v veljavi, bo za obisk posameznih dogodkov potrebno izpolnjevati pogoj PCT. V ruškem Cezamu, ki je organizator dogodka, so sicer sprva napovedali, da tega pogoja pri obiskovalcih ne nameravajo preverjati. Odločitev je povzročila kar nekaj razburjenja na eni ter odobravanja na drugi strani. A stališče občine Ruše, ki je tudi ustanoviteljica zavoda je, da je predpise in odloke potrebno spoštovati.

Za pojasnilo smo se obrnili tudi na Javni zavod Cezam, kjer izjave pred kamero niso želeli dati, je pa direktor Gorazd Ladinek v pisni izjavi za javnost pojasnil, da bodo pogoj PCT vendarle preverjali. Zapisali so:

“Glede na včeraj sprejeti odlok Vlade RS in izrecno zahtevo vodstva Občine Ruše, smo ustrezno temu prilagodili tudi pogoje vstopa na prireditve Letnega odra Ruše 2021. Kot narekuje odlok se bo z aplikacijo preverilo, če je dokument opremljen s QR-kodo oziroma bo potrebno predložiti drugo potrdilo oziroma dokazilo v skladu z odloki.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here