Na izdajo gradbenega dovoljenja lahko čakate tudi do 6 mesecev

Na Upravni enoti Maribor so v letošnjem letu, v primerjavi z enakim obdobjem lani izdali manj gradbenih dovoljenj. Razlog za to pa je tudi manj vloženih zahtevkov.

Tudi na Upravni enoti Ptuj so v letošnjem letu izdali manj gradbenih dovoljenj kot v enakem obdobju lani. Poleg manj vloženih zahtevkov pa so se v prvem valu epidemije soočali še s kadrovskim mankom.

»Ker je bilo v času epidemije Covid-19 v spomladanskem valu dva meseca doma polovico od 13 zaposlenih v Oddelku za okolje in prostor, zaradi varstva otrok, isto stanje je v drugem valu, se je čas reševanja zadev zelo podaljšal oziroma se je zmanjšalo število rešenih zadev.« odgovarjajo na UE Ptuj.

Čakalna doba za izdajo gradbenega dovoljenje, v kolikor je zahteva za izdajo popolna, se pravi da je ta zadeva formalno in vsebinsko popolna, je približno 1 mesec.

»Ker je večina vlog za izdajo gradbenega dovoljenja nepopolnih in tudi vsebinsko pomanjkljivih traja postopek do trenutka, da se lahko izda gradbeno dovoljenje tudi do 6 mesecev.« še dodajajo na UE Ptuj.

Na dan 30.10.2020 na UE Ptuj razpolagajo s podatki, da se je število vlog za manj zahtevne in zahtevne objekte v primerjavi z lanskim letom povečalo za 20 %, za nezahtevne se je za malenkost, za 4 % zmanjšalo.

Podatki UE Ptuj za leto 2020

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj