Na Dravi kmalu tudi rečni potniški promet?

S ciljem zmanjšanja motornega prometa v mariborskem mestnem jedru so na občini med drugim obudili idejo o izgradnji predora pod mestom ter pospešili prizadevanja za izgradnjo preboja Ceste pariške komune na Pobrežje in posledično do hitre ceste skozi Maribor. Na Mestni občini Maribor pa med drugim razmišljajo tudi o vzpostavitvi redne potniške linije na reki Dravi.

S ciljem boljše dostopnosti različnih delov mesta brez nujne uporabe osebnega avtomobila in sodobnih tehnologij v funkciji trajnostne mobilnosti na Mestni občini Maribor med drugim razmišljajo o vzpostavitvi redne potniške linije na reki Dravi.
Študijo bodo po besedah podžupana Sama Petra Medveda uporabili v postopku sprejemanja nove državne uredbe o plovnosti reke, na katero je občina podala številne pripombe. V sklopu projekta vzpostavitve Dravske promenade, ki se že izvaja, je načrtovana ureditev pristajališč ob reki.

Z obnovo Glavnega trga je mesto izgubilo pomembno prometno povezavo v središču mesta, z napovedano obnovo Lenta pa naj bi se tudi ta zaprl za promet, zato je treba najti alternative vožnjam z osebnim avtomobilom skozi središče mesta, ena od možnosti je gradnja podvoza pod Glavnim trgom, ki pa po besedah podžupana MO Maribor ni ravno realno izvedljiva.
Lent je torej del starega mestnega jedra na levem nabrežju Drave, Mariborsko jezero pa je akumulacijsko jezero zahodno od mesta, ki je nastalo z zajezitvijo reke zaradi gradnje hidroelektrarne Mariborski otok. Po načrtih ekipe župana Saše Arsenoviča bo mogoče v prihodnje pluti od enega od drugega.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj