Na avtobusih ukinjajo plačevanje z gotovino

0
15

V mestnem potniškem prometu v Mariboru zaradi zajezitve širjenja koronavirusa in zaščite tako voznikov avtobusov kot potnikov od torka, 23. marca 2021, začasno ne bo mogoče plačevati voženj z gotovino pri vozniku na avtobusu. Omenjeni ukrep – zanj sta se skupaj odločila MO Maribor in podjetje Marprom– bo na vseh mariborskih mestnih avtobusih veljal do preklica.

Z ukrepom bodo v največji možni meri preprečili fizične kontakte med vozniki in potniki, saj bo plačevanje voženj potekalo zgolj brezstičnoz avtobusnimi karticami ali s pomočjo aplikacije na mobilnih telefonih, ki jih je treba na avtobusu prisloniti k čitalniku vozovnic.

Pred začasnim umikom gotovinskega plačevanja z avtobusov potnike pozivajo, da si pravočasno priskrbijo ustrezne vozovnice v predprodaji. Pri tem je zaželeno, da za kupovanje avtobusnih vozovnic uporabljajo spletno ali mobilno aplikacijo Marprom Shop; obe omogočata nakup enkratnih voženj in polnjenje obstoječih avtobusnih kartic z različnimi vozovnicami (kuponske za več voženj,mesečne).

Vse informacije o spletni in mobilni aplikaciji, ki z vidika pojava koronavirusa ponujata varno brezstično kupovanje vozovnic in tudi njihovo koriščenje na mestnih avtobusih, so dostopne na strani www.maprom.si.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here