spot_img

Muzejski Ta veseli dan kulture

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Muzej narodne osvoboditve Maribor vsako leto 3 decembra  pripravlja dodatne razstave ob neformalnem prazniku imenovanem Ta veseli dan kulture. Letošnji program vsebuje dve vodeni razstavi, zadnja pa je namenjena tudi tistim najmaljšim. V muzeju sicer v zadnjem času beležijo večji obisk, kar jih po skoraj že dve leti trajajoči epidemiji navdaja z optimizmom.

V Muzeju narodne osvoboditve Maribor se pripravljajo na Ta veseli dan kulutre, ki bo potekal 3. Decembra. Gre za dan, ko bodo ponudili oglede večih razstav in organizirali tudi družinsko delavnico.

Ta veseli dan kulture je v Sloveniji neformalen praznik, ki ga obeležujemo vsako leto 3. Decembra. Ime je izpeljano iz dela naslova priljubljene Linhartove komedije Ta veseli dan ali Matiček se ženi,  a z delom in avtorjem nima bistvene povezave.

Obisk muzejev se je v skorajda že dve leti trajajoči epidemiji koronavirusa znatno upadel, a po besedah direktorice Muzeja narodne osvoboditve Maribor, Aleksandre Berbelih Slana, v zadnjem času beležijo boljše rezultate obiskanosti.

V prihodnje si želijo utečenega delovanja, brez dodatnih zapiranj. Vse v želji po izpeljavi vseh začrtanih razstav v naslednjem letu.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Podrazličica omikrona v Podravju

V Sloveniji smo potrdili prvi primer nove podrazličice omikrona BA.2, je na novinarski konferenci potrdila direktorica NLZOH Tjaša Žohar...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img