Preoblikovanje Mariborske razvojne agencije v Regionalno razvojno agencijo za Podravje-Maribor, naj bi prinesla boljše razvojne priložnosti za regijo in bogatejšo turistično ponudbo. Vsaj tako so prepričani akterji preoblikovanja agencije, ki so načrte novega zavoda danes predstavili na virtualni tiskovni konferenci.

Mariborski župan Saša Arsenovič je prepričan, da bo preoblikovana razvojna agencija prinesla veliko koristi na področju turizma, gospodarstva in črpanja evropskih sredstev. Je pa Mestna občina Maribor po Arsenovičevih besedah ob tem tudi pokazala, da je pripravljena sodelovati z ostalimi podravskimi občinami.

Delo agencije je bilo zaradi neurejenega statusa in nedorečenih lastniških razmerij med občinami ustanoviteljicami, več kot dve desetletji oteženo.

To je zdaj urejeno, da bo agencija upravičila svoj namen, pa bo sedaj potrebno zavihati rokave. Reorganizacija razvojne agencije je prinesla tudi ustanovitev dveh novih sektorjev znotraj agencije. Prav turizem je področje, kjer se od Regionalne razvojne agencije veliko pričakuje.

Del Regionalne razvojne agencije Podravje – Maribor bo sicer postal tudi Štajerski tehnološki park, s čimer se delovanje agencije širi tudi na področje raziskav, razvoja in inovacij.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj