MOM išče izvajalca za gradnjo nove brvi čez Dravo

Mestna občina Maribor z javnim naročilom išče izvajalca gradnje nove brvi čez Dravo, zainteresirani izvajalci gradnje pa se lahko prijavijo do sredine decembra. Izbira bo izvedena na podlagi konkurenčnega postopka s pogajanji, pogodba pa podpisana le v primeru, če bo MOM pridobila sofinanciranje iz sredstev EU. Projekt je sicer ocenjen na okoli 3,5 milijona evrov, končna vrednost pa bo odvisna od prejetih ponudb.

Občina je gradbeno dovoljenje za brv dobila že spomladi, pred dnevi pa so že začele arheološke preiskave na levem nabrežju Drave. Nova brv bo umeščena na mesto, kjer je do prve polovice 20. stoletja stal lesen most.

Namen je povezati taborsko obrežje in Lent

Namen novega mostu za pešce je ponovno povezovanje taborskega obrežja in Lenta v neposredni bližini Starega mostu čez Dravo. Most se bo raztezal čez 132,80 metrov med obema obrežjema reke Drave in ga bodo uporabljali pešci in kolesarji.

Na levem in na desnem bregu bo ob zaključku mostu predvidena ureditev platojev. Plato na desnem bregu Drave bo urejen kot trg, tlakovan zgranitnimi kockami. Plato na levem bregu bo prilagojen predvideni ureditvi levega nabrežja in obložen z lesom.

Do mostu se bo na levem bregu dostopalo preko dveh ulic, ki se spuščata od Starega mosta proti Lentu. Most bo tako na levem kot na desnem bregu dostopen tudi s poti, ki potekajo vzdolž nabrežja. Na brvi in obvodnem trgu na desnem bregu Drave je predvidena ureditev javne razsvetljave.

Tako bo videti nova brv ob Starem mostu (Foto: Burgos & Garrido Arquitectos)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj