spot_img

Mojca Pepelnik: Vijol’čna barva kot način življenja

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V današnji rubriki Regionalni utrip Vam predstavljamo Mojco Pepelnik, eno najbolj znanih navijačic nogometnega kluba Maribor in organizatorko krvodajalske akcije Vijolčna kri za vse ljudi, ki jo klub organizira skupaj z oddelkom za Transfuzijsko medicino UKC Maribor in območno enoto Rdečega križa. Je zvesta podpornica tudi ostalih mariborskih društev in klubov, ob tem pa sodeluje tudi v številnih dobrodelnih akcijah.

Mojco Pepelnik ljubezen do nogometnega kluba veže že od osnovnošolskih dni. Kljub temu pa tekem dolgo ni spremljala na stadionu, vse dokler se ni leta 2009 odločila kupiti sezonske vstopnice. Od takrat pa se je začela pisati prav posebna navijaška simbioza.

Poleg navijaštva pa se ukvarja tudi z organizacijo zdaj že tradicionalne krvodajalske akcije Vijolčna kri za vse ljudi, katere se vsako leto udeleži vedno več ljudi. Ob misli na akcijo NK Maribora marsikdo pomisli, da se je udeležujejo le posamezniki iz lokalnega okolja, a temu ni tako, krvodajalsko akcijo obiskujejo tudi ostali iz vse Slovenije.

Mojca razlaga, da ji NK Maribor oz. vijočna barva predstavlja način življenja, s klubom je na prostovoljni ravni povezana vsak dan. V vseh teh letih pa je postala že nekakšna maskota kluba, poznajo jo vsi od mlajše do starejše generacije.

V pogovoru nam je razkrila, da je t.i. vijolčna vez tako močna, da je v zadnjih 10 letih zamudila le dve tekmi NK Maribora. Klub je tako v organizacijskem, kot športnem smislu v zadnjem letu doživel številne spremembe, najbolj popularna navijačica pa ostaja optimistična in že napoveduje nove nacionalne ter mednarodne podvige svojega najljubšega kluba.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Mariborski turizem se po dveh letih vnovič prebuja

Na Štajerskem so turistične številke letos boljše od lanskih in se bližajo tistim iz predkoronskega leta 2019. V Mariboru...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img