Modra delavnica na daljavo

0
47

V današnjem času smo vse bolj odvisni od tehnike in umetne inteligence, zato so v Zavoda Simetris iz Frama pri Mariboru vzpostavili Modra delavnica. Slednja služi kot prostor, v katerem se otroci in mladi srečujejo s tehniko in naravoslovjem na privlačen, zabaven način. Trenutno pa potek delavnic zaradi zdravstvene krize koronavirusa ni možen, zato bo večina potekala na daljavo.

Na splošno velja, da je naravoslovje za otroke neprivlačno in da je tehnika nezanimiva, kar se kaže tudi pri poklicnih odločitvah mladih. Zato so se v Zavodu Simetris iz Frama odločili vzpostaviti t.i.  Modra delavnica, ki služi kot prostor, kjer se lahko otroci v ustvarjalnih popoldnevih srečajo z robotiko, programiranjem, 3D tiskom, lesarstvom, naravoslovjem, matematiko.

Poleg aktivnosti v Modri delavnici je zagnana ekipa Zavoda Simetris pripravila tudi širok nabor tehniških in naravoslovnih dni za šole, ki jih izvajajo po vsej Sloveniji. Slednje pa trenutno, zaradi zdravstvene krize covida-19 ni izvedljivo, zato bo letošnji tehnični dan Robotika in umetna inteligenca potekal na daljavo.

V zavodu Simetris zagovarjajo dejstvo, da za otroke ena najboljših stvari za odkrivanje želenega poklica prav preizkus teoretičnih znanj pridobljenih iz šole, v praksi. Veliko pa je na sposobnosti otrok vplival tudi razvoj pametnih tehnoloških naprav.

Še posebej v času karantene in pomanjkanja izobraževalnih smeri tehničnih predmetov, so takšni in podobni projekti, izrednega pomena za razvoj otrok in mladostnikov.

Pri Zavodu Simetris zato zmeraj bolj sodelujejo tudi s podjetji, na način da pomagamo navduševati otroke za poklice v tehniki, katerih kadrov danes močno primanjkuje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here