spot_img

Modernizacija občinskih cest

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Na področju občinske infrastrukture so že zaključili z dvema večjima investicijama. Gre za modernizacijo občinske ceste Cerkvenjak-Kadrenci-Andrenška graba (tu so pokrivni na prostem) v skupni vrednosti 80.000 evrov in dolžine 560 metrov. Obnovili pa so tudi že odsek od Žižkovega klanca v smeri kmetije Vršič v Andrencih in sicer v skupni vrednosti 40.000 evrov in v dolžini 332 metra. (tu so pokrivni v gozdu). Načrtujejo pa tudi obnovo ceste skozi Osojnico v skupni vrednosti 25.000 evrov in v dolžini 165 metra.

Občina Cerkvenjak je z direkcijo RS za infrastrukturo v letu 2019 uspela zaključiti eno izmed največjih investicij na območju cestne infrastrukture. Gre za sanacijo regionalne ceste skozi center Cerkvenjaka, kjer so med drugim uredili tudi javno razsvetljavo, vodovod in optično omrežje. Sedaj načrtujejo nov projekt.

Ceste so zaradi tehničnih lastnosti, dotrajanosti in poškodb bile slabše prevozne, prometno manj varne ter ne zagotavljajo dobre prometne povezanosti med kraji občine. Prav tako je bilo vzdrževanje vozišča zaradi dotrajanosti težko vzdrževati. Tako so za nujne obnove v proračunu namenili precej sredstev.

Medtem ko so dve občinski cesti že sanirali, obnovo ceste skozi Osojnico načrtujejo v kratkem, saj za ta odsek potrebujejo predhodno odmero in odkup zemljišč, kar je v izvajanju. Dela na regionalni cesti pa bodo zaključena kmalu.

Ker so urejene cestne povezave pomembna pridobitev za vse občane, napovedujejo številne sanacije tudi v prihodnje.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img