spot_img

Moderna najbolj učinkovito cepivo zoper covid 19

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Študija treh cepiv proti covidu-19, ki so odobrena za uporabo v ZDA, je ugotovila, da pred hudim potekom bolezni in hospitalizacijo najbolj ščiti cepivo Moderne. Študijo cepiv Moderne, Pfizerja ter Johnson & Johnsona je izvedel ameriški Center za nadzor nad nalezljivimi boleznimi (CDC).

Cepivo Moderne je 93-odstotno učinkovito pri preprečevanju hospitalizacij zaradi covida-19, cepivo Pfizerja 88-odstotno, cepivo Johnson & Johnsona pa 71-odstotno.

Cepivo moderne ima več mRNA

Študija CDC je od marca do avgusta zajela več kot 3600 hospitaliziranih odraslih oseb, ki sicer niso imeli oslabljenega imunskega sistema. CDC je ob tem zatrdil, da je študija dokazala, da so vsa tri cepiva učinkovita pri preprečevanju hospitalizacij.

Razlika v učinkovitosti med cepivoma Moderne in Pfizerja bi lahko bila v tem, da ima cepivo Moderne več tako imenovane mRNA, to je genetskega materiala, ki spodbuja imunski sistem. Lahko bi bila tudi v dejstvu, da se z drugim odmerkom Moderne čaka štiri tedne po prvem, s Pfizerjevim pa do tri tedne. Lahko pa je tudi v razlikah med študijskimi skupinami, ki so dobile eno ali drugo ali tretje cepivo.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img