Mladi o pomenu trajne mobilnosti

 

Fakulteta za logistiko Univerze Maribor je pričela z edinstvenim Izobraževalno-tekmovalnim programom H2Student. Z drugačnim pristopom želijo med mladimi ozavestiti pomen trajnostne mobilnosti in okoljske trajnosti ter dvigniti zavedanja o negativnih učinkih današnjega načina transporta na kakovost zraka v mestih in na zdravje ljudi.

Program poteka vzporedno z izvajanjem projekta – »Koridor brezemisijske mobilnosti Slovenije«, ki ga v Sloveniji pelje podjetje ECUBES. V okviru projekta so se lotili izzivov implementacije vodikovih tehnologij v Sloveniji. Medtem ko platformo H2Student vodi Fakulteta za logistiko UM.

Tekmovanje za vse generacije 

Vodja programa H2Student je izredni profesor na Fakulteti za logistiko Matjaž Knez, ki pravi, da so se »v sodelovanju s podjetjem Ecubes hipno odločili, da pristopimo k promociji vodika kot alternativnega  goriva in nastala je ideja o ustanovitvi programa H2Student, ki zajema celotno izobraževalno vertikalo.  Tako bodo otroci v osnovnih šolah risali na temo trajnostne mobilnosti, v srednjih šolah se bo izvajal Izobraževalno tekmovalni del z avtomobili iz lego kock, na univerzitetnem nivoju pa Fakulteta za logistiko UM organizira Mednarodni simpozij za raziskovalce in študente, z naslovom: “Priložnosti in izzivi vodikovih tehnologij za trajnostno mobilnost in čistejši planet”, kamor bomo povabili svetovno priznane strokovnjake

Več kot 1000 sodelujočih

V okviru tekmovalnega dela bodo na petnajstih slovenskih srednjih šolah izvedli predtekmovanja, iz katerih se bo osem najboljših ekip uvrstilo v finale H2Student tekmovanja z Lego vozili na vodik, ki se bo odvil na Mednarodnem sejmu Energetika Interklima, med 31. marcem in 3. aprilom  v Celju.Ocenjujejo, da bo v celotnem H2Student programu letos neposredno sodelovalo preko 1.000 otrok.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj