spot_img

MKC z novimi projekti za mlade

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Mladinskem kulturnem centru Maribor pa koronakriza ni ustavila dela, k večjemu jih je spodbudila, da so z novimi projekti pričeli pomagati mladim. Tako so se v okviru festivala Jazz ‘ma mlade odločili, da bodo podprli mlade glasbenike, ki zaradi protikoronskih ukrepov nimajo koncertov in s tem tudi nimajo prihodkov.

Jazz ‘ma mlade je festival mladega jazza, umetnosti, kulinarike in vina, ki se dogaja ob junijskih petkovih večerih na Židovskem trgu v Mariboru. Ker se letos zaradi epidemije covid-19 v juniju zagotovo ne bo odvil, so se domislili drugačnega pristopa.
Tako so mladim namesto odra ponudili gramofonsko ploščo. V rekordnem času je na več kot 20ih lokacijah v Sloveniji in tudi v Avstriji nastala kompilacija štirih popolnoma novih avtorskih komadov glasbenih zasedb.

Gramofonske plošče izdelujemo na poseben način, eno po eno. Čas nastajanja plošče je enak času trajanja glasbe na njej in potrebnega je veliko tehničnega znanja ter ročnih spretnosti, zato je vsaka plošča unikatna.

18. junija pa začenjajo tudi z delavnicami platforme za sodobno raziskovalno umetnost KONS. Gre za nacionalni projekt, ki združuje 9 partnerjev v povezovanju področij umetnosti – izobraževanja in gospodarstva.

Na terenu ugotavljajo, da je potrebno ustvariti pogoje za boljše delo umetnikov, možnost ustvarjanja večjih projektov in vzpostavitev trga, t.j. povezav z gospodarstvom in različnimi skupnostmi, ki v intermedijski produkciji prepoznava potenciale idej za inovacije in razvoj svojih bodočih produktov in storitev.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

00:03:38

Nujna širitev osnovne šole

Na OŠ Dušana Flisa v Hočah izvajajo obnovitvena dela, pa tudi dozidavo objekta. Med drugim bodo povečali jedilnico in...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img