9.2 C
Maribor
ponedeljek, 25 januarja, 2021
Doma KORONAVIRUS Ministrstvo z odredbo ukinja nekatere nenujne zdravstvene storitve v bolnišnicah

Ministrstvo z odredbo ukinja nekatere nenujne zdravstvene storitve v bolnišnicah

 

V bolnišnicah zmanjkuje postelj za bolnike z novim koronaviruom. Zaradi polne infekcijske klinike bi lahko v prihodnjih dneh bolnike začeli nameščati na ortopedsko kliniko. Na intenzivnem oddelku infekcijske klinike UKC Ljubljana trenutno zdravijo 16 bolnikov s covidom-19, ki so kritično bolni, imajo hudo prizadeta pljuča in dihajo s pomočjo ventilatorja.

Po ocenah stroke je okužen vsak 150. Slovenec, zato vse prebivalce pozivajo k temu, da se držijo preventivnih ukrepov.

Presejalno testiranje za zdravstvene delavce?

Da bi kar se da omejili širjenje virusa med zdravstvenimi delavci in v zdravstvenih ustanovah nasploh, razmišljajo, da bi določene skupine v zdravstvu presejalno testirali. Obstajajo določeni profili v zdravstvu, kjer je manj kot 10 posameznikov in je njih treba posebej varovat. Ni pa za nekritično testiranje, saj lahko zaradi lažnega občutka varnosti ob morebitnem negativnem testu, če je ta izveden prezgodaj po okužbi, naredi veliko škode.

V bolnišnicah so trenutno polne postelje z bolniki s covidom-19, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje. Zato iz domov za starejše več ne bodo mogli sprejemati oskrbovancev, pri katerih bi potrdili okužbo, če za sprejem ne bo medicinskih razlogov, torej če ne bodo bolni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnjih 7 dni