Minister za kmetijstvo dr. Podgoršek gostil češkega kolega Miroslava Tomana

0
34

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek je na uradnem obisku gostil ministra za kmetijstvo Češke republike Miroslava Tomana. Obisk češkega ministra v Sloveniji je bil sklenjen z udeležbo na 18. čebelarskem prazniku Slovenije in osrednjim praznovanjem 4. svetovnega dne čebel.

Ministra Slovenije in Češke sta se sestala na dvostranskem srečanju

Pogovor je tekel o pripravah Slovenije na predsedovanje Slovenije Svetu EU, o zaključevanju reforme Skupne kmetijske politike in ostalih dosjejih, ki se bodo odvili v času našega predsedovanja Svetu EU. Prav tako sta se bosta dotaknila nujnosti ozaveščanja o pomenu in vlogi čebel ter drugih opraševalcev pri zagotavljanju proizvodnje hrane, ohranjanju okolja in biotske raznovrstnosti.

Ministra Slovenije in Češke republike, dr. Jože Podgoršek in Miroslav Toman, udeležila 18. Čebelarskega praznikaosrednjega vsakoletnega dogodka, s katerim sicer slovenski čebelarji obeležijo svetovni dan čebel. Dogodek je zaradi epidemije covid-19 »zapoznela« obeležitev 20. maja, letos že 4. svetovnega dne čebel. Čebelarski praznik je organizirala Čebelarska zveza Slovenije v sodelovanju s Čebelarskim društvom Lovrenc na Pohorju, ki obeležuje 100. obletnico delovanja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here