spot_img

Mestni svet bo potrjeval proračun 2022

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Ptujski svetniki se bodo na prihajajoči seji seznanili z dopolnjenim predlogom odloka o proračunu  za prihodnje leto. Ta je za zdaj zastavljen pri 40,4 milijona evrov in predvideva dodatnih šest milijonov evrov zadolževanja. Zato gre pričakovati burno razpravo, predvsem na relaciji koalicije in opozicije. Sprejemali pa bodo tudi pomembni točki dnevnega reda, v zvezi z Letnim programom ravnanja s komunalnimi odpadki in potrditvi osnutka Strategije za mlade.

Ptujski mestni svetniki so na zadnji redni seji potrdili 4 rebalans proračuna, v sklopu katerega so realizirali večino zastavljenih ciljev. Občinski proračun je sicer zaradi časovnega zamika določenih projektov nekoliko nižji od uvodnih predvidevanj. Kljub temu pa problematik, zaradi prestavitve nekaterih naložb v prihodnje leto, verjetno ne bo.

Naslednja seja ptujskega mestnega sveta bo na sporedu v ponedeljek, na Kateri bodo mestni svetniki potrjevali osnutek proračuna za leto 2022. V primerjavi z prejšnjo, ki je minila po hitrem postopku in skorajda brez razprave, pa je tokrat pričakovati več nasprotujočih si mnenj.

Govorili bodo tudi o nominaciji Mestne občine Ptuj na razpisu UNESCA Učeča se mesta. Gre za vplivno tematiko izobraževanja in učenja odraslih, ki poudarja vključevanje, sodelovanje in uvajanje Novosti.

Raziskave so pokazale, da so učeči se prebivalci, ki neprestano pridobivajo nove spretnosti in znanja širokega spektra, bolje pripravljeni na spremembe iz okolice. Učeča se mesta praviloma prepoznajo vlogo učenja, so v koraku s časom ter spodbujajo razvoj inovativnih strategij učenja.

Ptujski mestni svet bo na seji obravnaval tudi dve pomembni točki dnevnega reda in sicer predlog Sklep o potrditvi Letnega programa ravnanja s komunalnimi odpadki na območju Mestne občine Ptuj za leto 2022 in Predlog Sklepa o potrditvi osnutka Strategije za mlade v Mestni občini Ptuj 2021 – 2025.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Investicije dražje, roki izvedbe pa daljše

Gradbena dela na objektih in infrastrukturi, ki se izvajajo na območju Mestne občine Ptuj so ocenjena na 23, 5...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img