spot_img

Mestni svet bo potrjeval proračun 2022

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Ptujski svetniki se bodo na prihajajoči seji seznanili z dopolnjenim predlogom odloka o proračunu  za prihodnje leto. Ta je za zdaj zastavljen pri 40,4 milijona evrov in predvideva dodatnih šest milijonov evrov zadolževanja. Zato gre pričakovati burno razpravo, predvsem na relaciji koalicije in opozicije. Sprejemali pa bodo tudi pomembni točki dnevnega reda, v zvezi z Letnim programom ravnanja s komunalnimi odpadki in potrditvi osnutka Strategije za mlade.

Ptujski mestni svetniki so na zadnji redni seji potrdili 4 rebalans proračuna, v sklopu katerega so realizirali večino zastavljenih ciljev. Občinski proračun je sicer zaradi časovnega zamika določenih projektov nekoliko nižji od uvodnih predvidevanj. Kljub temu pa problematik, zaradi prestavitve nekaterih naložb v prihodnje leto, verjetno ne bo.

Naslednja seja ptujskega mestnega sveta bo na sporedu v ponedeljek, na Kateri bodo mestni svetniki potrjevali osnutek proračuna za leto 2022. V primerjavi z prejšnjo, ki je minila po hitrem postopku in skorajda brez razprave, pa je tokrat pričakovati več nasprotujočih si mnenj.

Govorili bodo tudi o nominaciji Mestne občine Ptuj na razpisu UNESCA Učeča se mesta. Gre za vplivno tematiko izobraževanja in učenja odraslih, ki poudarja vključevanje, sodelovanje in uvajanje Novosti.

Raziskave so pokazale, da so učeči se prebivalci, ki neprestano pridobivajo nove spretnosti in znanja širokega spektra, bolje pripravljeni na spremembe iz okolice. Učeča se mesta praviloma prepoznajo vlogo učenja, so v koraku s časom ter spodbujajo razvoj inovativnih strategij učenja.

Ptujski mestni svet bo na seji obravnaval tudi dve pomembni točki dnevnega reda in sicer predlog Sklep o potrditvi Letnega programa ravnanja s komunalnimi odpadki na območju Mestne občine Ptuj za leto 2022 in Predlog Sklepa o potrditvi osnutka Strategije za mlade v Mestni občini Ptuj 2021 – 2025.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img