spot_img

Med prednostnimi nalogami tudi ureditev tržnice

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Poljčane v tem trenutku ne premore dostojno urejene tržnice oziroma prostora za druženje občanov. Po zagotovilih župana Stanislava Kovačiča pa si to naj v kratkem tudi spremenilo. Na občini so v zaključni fazi projektiranja sodobne tržnice, ki bi vsem občanom in občini nasploh prinesel številne pozitivne učinke. Predpogoj za izgradnjo tržnice pa je preureditev določenih cestnih odsekov v neposredni bližini.

V občini Poljčane si prizadeva za sodobno ureditev tržnice, ki je trenutno že v dokaj dotrajanem stanju. Projektno dokumentacijo je občina že pripravila, kljub temu pa bo potrebnega še kar nekaj dela, da se bodo dela na terenu lahko začela.

Župan opozarja predvsem na nevarno križišče v obliki črke ipsilon, ki se nahaja tik pred sedežem občine Poljčane. Prav gotovo bi ukinitev tega nevarnega odseka bila ključna pri izvedbi varne in učinkovite tržnične dejavnosti.

Ključna in zagotovo najbolj strateško pomembna naloga bo rešitev problematike odvajanja in čiščenja odpadnih vod.

Po vzoru izgradnje podvoza v centru Poljčan pa občina v sodelovanju z Direkcijo RS za infrastrukturo načrtuje vzpostavitev dodatnega krožišča, ki bi razbremenilo prometne tokove na poti do Slovenskih konjic. Po besedah župana pa gre za kar finančno obremenljiv projekt.

V Poljčanah se pri zagotavljanju učinkovite cestne infrastrukture nadejajo državnih sredstev, želeli pa bi več posluha na področju rešitve komunalne problematike, ki bi zavoljo izogiba sankcijam Evropske komisije, morala biti urejena čim prej.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img