spot_img

Med prednostnimi nalogami tudi ureditev tržnice

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Poljčane v tem trenutku ne premore dostojno urejene tržnice oziroma prostora za druženje občanov. Po zagotovilih župana Stanislava Kovačiča pa si to naj v kratkem tudi spremenilo. Na občini so v zaključni fazi projektiranja sodobne tržnice, ki bi vsem občanom in občini nasploh prinesel številne pozitivne učinke. Predpogoj za izgradnjo tržnice pa je preureditev določenih cestnih odsekov v neposredni bližini.

V občini Poljčane si prizadeva za sodobno ureditev tržnice, ki je trenutno že v dokaj dotrajanem stanju. Projektno dokumentacijo je občina že pripravila, kljub temu pa bo potrebnega še kar nekaj dela, da se bodo dela na terenu lahko začela.

Župan opozarja predvsem na nevarno križišče v obliki črke ipsilon, ki se nahaja tik pred sedežem občine Poljčane. Prav gotovo bi ukinitev tega nevarnega odseka bila ključna pri izvedbi varne in učinkovite tržnične dejavnosti.

Ključna in zagotovo najbolj strateško pomembna naloga bo rešitev problematike odvajanja in čiščenja odpadnih vod.

Po vzoru izgradnje podvoza v centru Poljčan pa občina v sodelovanju z Direkcijo RS za infrastrukturo načrtuje vzpostavitev dodatnega krožišča, ki bi razbremenilo prometne tokove na poti do Slovenskih konjic. Po besedah župana pa gre za kar finančno obremenljiv projekt.

V Poljčanah se pri zagotavljanju učinkovite cestne infrastrukture nadejajo državnih sredstev, želeli pa bi več posluha na področju rešitve komunalne problematike, ki bi zavoljo izogiba sankcijam Evropske komisije, morala biti urejena čim prej.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img