Med policijskim postopkom umrl

 

Včeraj, malo pred 14. uro smo bili na telefonsko številko 113 zaprošeni za intervencijo v stanovanjski hiši v Mariboru, kjer naj bi sin vpil na očeta, lomil in razmetaval inventar in se ni želel pomiriti. Na podlagi vseh zbranih obvestil od prijavitelja in glede na ugotovljeno intenziteto kršitve, smo na nujno intervencijo napotili štiri policiste oz. dve patrulji.

Po uporabi prisilnih sredstev, se je zgrudil in umrl

Med intervencijo se je kršitelj policistom aktivno uprl z uporabo znanja borilnih veščin in ob tem policiste telesno poškodoval. Policisti so zato uporabili prisilna sredstva in sicer fizično silo, plinski razpršilec in sredstva za vezanje in vklepanje ter kršitelja obvladali, zatem pa je kršitelj izgubil zavest in kljub takojšnji zdravniški pomoči ter daljšemu oživljanju, na kraju intervencije umrl.

Na kraj dogodka sta prišla dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurni okrožni državni tožilec iz ODT v Mariboru, vendar je preiskovalni sodnik na kraju ogled prepustil policiji.

Ker preiskava še poteka vam več informacij ne moremo nuditi. Preiskavo je prevzel Posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva RS.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj