V Mestni četrti Tezno so v sodelovanju z mariborsko občino začrtali prioritetne projekte v bližnji in daljni prihodnosti. Še v letošnjem letu se bodo na Teznem sanirale številne dotrajane ceste, ključen problem tega predela Maribora pa je ta, da občina na Teznem želi vzpostaviti sežigalnico odpadkov. Slednjemu lokalna skupnost močno nasprotuje, zato bo potrebnih še veliko usklajevanj za kompromis, ki bi zadovoljil obe strani, tako Mestno četrt Tezno kot Mestno občino Maribor.

Mestno četrt Tezno je obiskala vodstvena garnitura Mestne občine Maribor. Na delovnem sestanku mestne četrti in županove ekipe pa so se dogovorili o ključnih projektih, ki bodo izboljšali izgled in samo delovanje Tezna.

Lokalna skupnost je izrazila željo po sanaciji številnih cest, ki so v tem trenutku v degradiranem stanju. Po besedah podžupana Sama Petra Medveda pa bo občina to nastalo problematiko začela reševati še v tem letu, nadaljevala pa tudi v prihodnjih obdobjih.

Ena izmed bolj perečih tematik na komunalnem področju je morebitna gradnja sežigalnice odpadkov na Teznu, čemur lokalno prebivalstvo močno nasprotuje, predvsem z vidika onesnaževanja okolja.

Gre za dolgoročen in zaenkrat še nedorečen megalomansko investicijo, katero bi izvajali na eni izmed treh načrtovanih lokacij. Mestna občina Maribor pa je o tem že obvestila pristojno ministrstvo.

Krajani torej pozdravljajo kakršnakoli vlaganja v Mestna četrt Tezno, a le ob skrbnem pregledu pristojnih služb oz. v izogib okoljski degradaciji tega predela Maribora.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj