Mauro Camoranesi:”Najti moramo pravo ravnotežje med obrambo in napadom.”

V 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije bo v Ljudskem vrtu odigran prvi večni derbi sezone med Mariborom in Olimpijo. Rivala sezone nista začela po pričakovanjih, saj sta izpadla v zgodnji fazi evropskih kvalifikacij. V prvenstvu pa še nista prikazala igre vredne favoritov za naslov prvaka.

V nedeljo je na sporedu prvi večni derbi sezone med NK Maribor in NK Olimpija Ljubljana. Mariborčani v dvoboju z rivali lovijo prvo zmago v Ljudskem vrtu po 17. novembru 2017, Olimpija pa četrte zaporedne 3 točke na gostovanju v Mariboru. Nobena od ekip pa še ni v optimalni formi, zato lahko pričakujemo taktičen dvoboj z nizkim številom zadetkov.

Skupni imenovalec problemov v igri obeh je uigranost moštva, a z eno poglavitno razliko. Če lahko v primeru Mariborčanov govorimo o privajanju moštva na zahteve novega trenerja, je pri Olimpiji popolnoma drugače, saj je slednja v primerjavi z lansko sezono popolnoma prenovila moštvo.

Poglavitna prednost Maribora bi morala biti fizična priprava, saj je Olimpija v sredo igrala zaostalo tekmo 1. kroga proti Gorici, Camoranesi pa se v teh dneh verjetno intenzivno posveča obrambnemu delu igre, ki je v zadnjih tekmah bila na zelo nizki ravnim o čemer priča dejstvo z prejetih golov na štirih odigranih tekmah. Morda bi bilo vredno poskusiti z Ilijo Martinovićem, okrepitvijo iz Aluminija, ki je lani v Kidričevem igral zelo dobro.

Postavitev 4-4-2 za zdaj še niti približno ne prinaša takšnih rezultatov kot v preteklosti, trener Maribora ima še kar nekaj odprtih vprašanj. Poleg obrambe bi moral priložnost ponuditi denimo Andreju Kotniku ali Roku Kronavetru namesto Rudija Požega Vancaša, ki mu na začetku sezone nikakor ne steče.

Vijoličasti bodo v Ljudskem vrtu rahli favoriti, vendar imajo tudi Ljubljančani svoje načrte. V Mariboru pa se je nekako pojavila obsesija po zmagi na domačem stadionu, saj so nazadnje kot domačini večni derbi dobili 17.novembra 2017. Da bi se slednje uresničilo pa bodo

Mariborčani morali odigrati neprimerno bolje, kot v zadnjem obdoboju. Saj pritiska s tribun ne bo, kar je bil do sedaj slab izgovor za zadnjih pet zaporednih spodrsljajev proti večnemu tekmecu iz prestolnice.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj