spot_img

Martinovanje tudi letos odpovedano, kako pa bo s Čarobnim decembrom?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Zaradi slabih epidemioloških razmer in pričakovanega zaostrovanja ukrepov za zajezitev širjenja okužb z novim koronavirusom so v Mariboru odpovedali Martinovanje. Odločitev so sprejeli potem, ko je Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor predlagal odpoved vseh oblik organiziranega zbiranja v Mariboru in širši okolici.

Zavod za turizem Maribor si je skupaj z Mestno občino Maribor prizadeval, da bi največje Martinovanje v Sloveniji izpeljali v skladu s pričakovanji in željami Mariborčanov, drugih obiskovalcev ter lokalnih ponudnikov. Direktor Zavoda za turizem Maribor Jure Struc pa je poudaril, da moramo varnost in zdravje postaviti na prvo mesto.

Zdravstvene razmere so resne in se še slabšajo, zato so priprave na prireditev ustavili. T.i. Štajersko novo leto je tako že drugo leto odpovedano.

Na zavodu za turizem Maribor letošnjo turistično sezono ocenjujejo kot uspešno. Predvsem ob dejstvu, da je bilo njihovo delovanje, zaradi epidemioloških restrikcij bistveno omejeno. Boljše rezultate beležijo v poletnih mesecih, tudi na račun turističnih bonov in bonov 21.

Struc še poudarja, da je treba sedaj ravnati odgovorno, s ciljem, da bo možno izpeljati vsaj decembrski Čarobni Maribor. Decembrsko dogajanje v Mariboru sicer zaznamujejo praznične stojnice, bogat družinski in kulturni program ter priljubljeni koncerti na prostem, vse našteto pa bo možno izpeljati ob izboljšanju epidemiološke slike.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Šoferji na ptujskem, pozor! Redarji bodo lovili prehitre.

Medobčinsko redarstvo bo med 24. januarjem in 3. februarjem 2022 izvajalo nadzor hitrosti na območju občin iz svoje krajevne...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img