spot_img

Martinovanje tudi letos odpovedano, kako pa bo s Čarobnim decembrom?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Zaradi slabih epidemioloških razmer in pričakovanega zaostrovanja ukrepov za zajezitev širjenja okužb z novim koronavirusom so v Mariboru odpovedali Martinovanje. Odločitev so sprejeli potem, ko je Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor predlagal odpoved vseh oblik organiziranega zbiranja v Mariboru in širši okolici.

Zavod za turizem Maribor si je skupaj z Mestno občino Maribor prizadeval, da bi največje Martinovanje v Sloveniji izpeljali v skladu s pričakovanji in željami Mariborčanov, drugih obiskovalcev ter lokalnih ponudnikov. Direktor Zavoda za turizem Maribor Jure Struc pa je poudaril, da moramo varnost in zdravje postaviti na prvo mesto.

Zdravstvene razmere so resne in se še slabšajo, zato so priprave na prireditev ustavili. T.i. Štajersko novo leto je tako že drugo leto odpovedano.

Na zavodu za turizem Maribor letošnjo turistično sezono ocenjujejo kot uspešno. Predvsem ob dejstvu, da je bilo njihovo delovanje, zaradi epidemioloških restrikcij bistveno omejeno. Boljše rezultate beležijo v poletnih mesecih, tudi na račun turističnih bonov in bonov 21.

Struc še poudarja, da je treba sedaj ravnati odgovorno, s ciljem, da bo možno izpeljati vsaj decembrski Čarobni Maribor. Decembrsko dogajanje v Mariboru sicer zaznamujejo praznične stojnice, bogat družinski in kulturni program ter priljubljeni koncerti na prostem, vse našteto pa bo možno izpeljati ob izboljšanju epidemiološke slike.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Mariborski turizem se po dveh letih vnovič prebuja

Na Štajerskem so turistične številke letos boljše od lanskih in se bližajo tistim iz predkoronskega leta 2019. V Mariboru...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img