Prestopni rok v Ljudskem vrtu je dobil novo poglavje. Tokrat s kadrovsko potezo v športnem delu, v klubski administraciji. V Ljudski vrt se je v vlogi pomočnika športnega direktorja NK Maribor, Oliverja Bogatinova vrnil nekdanji zaslužen član kluba Marko Šuler.

Šuler z ekipo na priprave v Turčijo v drugačni vlogi

Z delom bo začel takoj, z moštvom bo jutri odpotoval na priprave v Turčijo. “Zahvaljujem se za zaupanje, s ponosom sem prejel vabilo Oliverja Bogatinova k sodelovanju in se z velikim zagonom lotevam dela. Ob izraženi pobudi kluba je bilo težko reči ne. Moja vloga bo povezava med športnim delom in slačilnico, med igriščem in pisarnami, z namenom, da s skupnimi močmi dvignemo celoten projekt še na višji nivo. Občutki so pozitivni, glede na ekipo in klubski potencial gre za velik izziv. Temelji so zelo dobro postavljeni, je pa mogoče narediti nove korake naprej, za kar si bomo vsi skupaj prizadevali,” je za klubsko spletno stran  o novem izzivu povedal.

Marko Šuler znova poskrbel za “prestop” v zimskem obdobju

Vijoličasto majico je vmes oblekel 174-krat, 22.5.2019 pa kariero sklenil s pokalom v roki in ovacijami Ljudskega vrta ob proslavi 15. naslova prvaka. Po zgledu številnih primerov iz tujine bo kot najtesnejši sodelavec športnega direktorja opravljal pomembno povezovalno delo.

Predstavitev Marka Šulerja iz leta 2014. (Foto: NK Maribor)

Po zaključku aktivne poti je nekdanji reprezentančni branilec in udeleženec svetovnega prvenstva 2010 že zaplul v funkcionarske vode. Prioriteta zdaj postaja Maribor, v manjšem obsegu pa ostaja povezan z dosedanjim delom v Dravogradu.

“O tem smo govorili in se nič ne spreminja. Interesi se ne križajo, funkciji se ne prekrivata. V Dravogradu zadeve potekajo po zastavljenih tirnicah, funkcija predsednika je bolj povezovalna. Z mojo vključitvijo v delovanje najtrofejnejšega slovenskega kluba lahko predvideno sodelovanje le še utrdimo.

Zamisel NK Maribor je, da se poveže s katerim izmed klubov v bližnji ali širši okolici, saj vemo, kako velik je preskok med mladinskim in članskim nogometom. Nihče ne bo oškodovan, sodelovanje med kluboma lahko nadgradimo in dvignemo na višji nivo. Večina časa pa bo ob sklenjenem dogovoru, razumljivo, namenjena delu v Mariboru.”

Pohvale Bogatinova na račun Šulerja

“Marko Šuler je bil že kot igralec prepoznaven po zmagovalni miselnosti, z močno izraženo značajsko črto. V klubu in slovenskem nogometu je pustil globoko sled, vodstveno sposobnost pa potrjuje tudi s tem, da je po aktivni karieri v svojem rojstnem kraju prevzel vlogo predsednika kluba, kar pomeni, da razume pomen odgovornosti do družbe. Hkrati pa je s tem, ko je sprejel moje povabilo, potrdil ljubezen do Maribora in verjamem, da bo prispeval svoj delež k skupnem vijol’čnem mozaiku,” je odločitev pojasnil Oliver Bogatinov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj