V 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije sta se v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Celje. V V uvodu dvoboja smo bili priča “raztrgani”oz. nepovezani igri na obeh straneh. Prvo resno priložnost smo videli v 10. minuti, ko je s strani natančno podajal Žan Kolmanič, z glavo pa sprožil Rudi Požeg Vancaš, a je Matjaž Rozman z refleksno parado strel ubranil. Na drugi strani pa je po predložku Advana Kadušiča, Luka Uskoković skorajda zatresel lastno mrežo.

Skrb vzbujajoča poškodba Blaža Vrhovca

V začetku druge tretjine prvega polčasa pa je Blaž Vrhovec v trku s Jakobom Novakom izgubil zavest, zato je bil Mauro Camoranesi že zelo hitro menjati, osmoljenca Vrhova pa je ob tem zamenjal Ilija Martinović. Evidentno je bilo, da so si Mariborčani želeli vodstva, zato so Celjanom z visokim presingom težave povzročali že na njhovi polovici igrišča.

Anemičen polčas brez izrazitih priložnosti

Maribor z izjemo številnih podaj ni izpeljal nič omembe vrednega, kar se je odražalo tudi pri začetnem rezultatu 0-0. V 40. minuti bi praktično morali povesti, a Jan Mlakar podaje Alexandruja Cretuja ni izkoristil in je zgolj nastreljal vratarja Rozmana. Celjani so preko Kerina in Mariborčani znova preko Mlakarja skoraj zadeli, a izid se vseeno tudi do izteka 45. minute ni več spreminjal, polčas 0-0.

Začetek drugega polčasa kopija konca prvega

Drugi polčas se je začel na podoben način, kot se končal prvi. Veliko teka, kombinacij in presinga, a brez pravega učinka. Mariborčani so še naprej bili premalo konkretni v napadalnem delu in Celje se je brez večjih težav lahko branilo. Vijoličasti so sicer v 61. minuti ob padcu Aljoše Matka v kazenskem prostoru zahtevali enajstmetrovko, a je sodnik Mihael Antič ni dosodil. Ker še naprej kar niso in niso uspeli zadeti, se je za prvi dve menjavi odločil Camoranesi.

Iz igre sta odšla Alexandru Cretu in Jan Mlakar, ki sta ju zamenjala Gregor Bajde ter Rok Kronaveter. Trener Maribora je s slednjim želel predvsem popraviti (ne)konkretnost v napadu, če vzamemo v obzir, da gre za najboljšega strelca ekipe. Ob tem je argentinski Italijan iz igre poklical Požega Vancaša, ki ga je nadomestil Andrej Kotnik. S slednjim pa je želel pridobiti nepredvidljivost na krilnem položaju.

Vodstvo Celja po prvi uigrani akciji za zmago v Ljudskem vrtu

Ko je že kazalo, da je samo vprašanje časa kdaj bodo vijoličasti povedli, so se znašli v zaostanku. Po zmedi obrambnih nogometašev Maribora je do žoge prišel Filip Dangubić, ki je s strelom med nogama premagal nemočnega Ažbeta Juga, 0-1. Mariborčani so po prejetem golu močno pritistnili na vrata Celja, a že kronično brez prave ideje. Vse to je pripeljalo do tega, da so tekmo izgubili in si nakopali še dodatne težave.

Maribor je s prvim porazom v Ljudskem vrtu v tej sezoni, Olimpiji ponudil možnost, da z jutrišnjo zmago nad Kidričevim prednost na prvem mestu lestvice povečajo na +4. Ne gre sicer za velik naskok, a je ob tem potrebno poudariti, da je Maribor v spomladanski del prvenstva krenil z 3 točkami pred Olimpijo. Povrh vsega pa jih pred večnim derbijem, še čaka neugodno gostovanje pri Tabor Sežani, kjer so v zadnjih dveh sezonah v treh tekmah prav tolikokrat ostali praznih rok.

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj