spot_img

Dejan Kaloh: “Desne vlade na Maribor nikoli niso pozabile.”

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mestna občina Maribor doslej še ni razpolagala s tako obsežnim občinskim proračunom, po drugi strani pa je rekordno visoko tudi sofinanciranje državnih institucij, pristojnih ministrstev in evropskih kohezijskih skladov. Večino nujnih investicij bo država po besedah poslanca državnega zbora z vrst stranke SDS Dejana Kaloha zagotovo sofinancirala, kar je ključen korak k preboju Maribora na več ravneh.

V Mestni občini Maribor v tem trenutku poteka kar nekaj projektov, ki so sofinancirani s strani države oz. Pristojnih ministrstev. Ena izmed obsežnejših je celovita obnova promenade Mestnega parka, ki jo v večinskem deležu sofinancira Služba vlade za razvoj in Evropsko kohezijsko politiko s pomočjo evropskih sredstev.

Na področju športne infrastrukture je najbolj izpostavljen projekt sanacije Dvorane Tabor, ki se je sicer z neuspelim javnim razpisom, administrativno prestavil v prihodnje leto. Kljub temu pa gre za pomembno pridobitev, predvsem v luči prihajajočega Olimpijskega festivala evropske mladine, ki ga bo Maribor gostil v letu 2023.

Velika finančnih vlaganj bo v okviru zakona o investicijah v slovensko zdravstvo deležen tudi UKC Maribor, ki bo v prihodnjih letih deležen številnih novih pridobitev.

MO Maribor tako nikoli v zgodovini ni bilo namenjenih toliko državnih in evropskih sredstev, za kar gre tudi pripisati delne zasluge aktualni državni oblasti, ki na dolgo časa nazadujoče drugo največje mesto v državi ni pozabila.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img