Mariborsko podjetje v borbi za podravske milijone

Po več letih nesoglasij in nasprotovanj, so občine Spodnjega Podravja korak bližje realizaciji podravskega vodovoda. Pred časom so objavile razpis, s katerim iščejo projektante, ki bodo projekt pripravili do gradbenega dovoljenja (DGD) in izdelali projekte za izvedbo del (PZI).

Samo eden od štirih ponudnikov – podjetje Lineal je oddal ponudbo za projektiranje celotnega vodovoda, cca. 290 kilometrov cevovodov, dva globinska vodnjaka in vso pripadajočo tehnološko opremo na sistemu, od merilcev do opreme za varovanje, nadzor in komunikacijo. Vrednost ponudbe je 2,7 milijonov evrov.

Mariborsko podjetje, ki veliko posluje z javnimi institucijami

Kot poroča Štajerski tednik je mariborsko podjetje Lineal oddal ponudbo za vseh 17 sklopov projekta. Preostali trije ponudniki pa samo po določenih sklopih. Podjetje Dr. Duhovnik iz Medvod je predložilo ponudbo za 15 sklopov, v podjetju Proinfra bi projektirali 13 sklopov, podjetje AGJ iz Lenarta pa je predložilo ponudbo samo za tri občine.

Podjetje Lineal je po podatkih Erarja z državo, javnimi ustanovami in podjetji ter občinami v 18 letih ustvaril dobrih 51 milijonov evrov prometa.

Največ denarja so zaslužili v sodelovanju z DRSI, in sicer za dobrih 14,5 milijona evrov posla. Dodatno so 8,4 milijona zaslužili v sodelovanju z ministrstvoma za infrastrukturo in promet ter 4,6 milijona evrov z Darsom.

Lineal z občino Ormož podpisal pet aneksov

Mariborsko podjetje Lineal, d.o.o. je podoben posel za obnovo vodovoda že sklenilo z občino Ormož leta 2019. Toda kot poroča Štajerski tednik še danes, po letu in pol, s pogodbo dogovorjene projektne dokumentacije nima, čeprav bi jo podjetje moralo oddati že oktobra 2019. Podpisali pa so že šesti aneks, ki se izteče s prvim marcem letos.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj