spot_img

Mariborski projekt najboljši v Evropi

V zadnjem tednu

Maribor je gostil sklepno konferenco o krožnem gospodarstvu, na kateri so številna evropska mesta predstavil svoje projekte, ki spreminjajo filozofijo urbanega bivanja. Poleg osnovanja številnih projektov so predvideli strategijo mesta Maribor za prehod na krožno gospodarstvo ter številne druge dejavnosti.

Na mariborski občini so naklonjeni filozofiji krožnega gospodarstva, s pomočjo katerega bi mesto preko javnih podjetij vzpostavilo drugačno vizijo modernega urbanega okolja.

V novo osnovanem holdingu javnih podjetij bodo s projektom krožne ekonomije nadaljevali. Za prehod v krožno gospodarstvo so v Mariboru številne projekte, preko katerih bi mesto v 80 % dejansko zaživelo krožno. Eden izmed njih je evropski projekt Urbana zemljina za hrano, s katerim se lotevajo predelave bioloških odpadkov v uporabne zemljine, ki je navdušil Evropo.

Še največ težav so imeli z implementacijo projekta Cinderrela, ki je med prebivalci Dogoš vzbudila veliko pomislekov, saj so mnogi prebivalci Dogoš, izrazili dvom v to, da bi bilo izvajanje dejavnosti okolju in njim prijazno.

Začetki vzpostavljanja krožne filozofije mesta Maribor so obetavni. A za resnični preboj je potrebno dosti več. Potrebno je prilagoditi zakonodajo in celovito zagotoviti tako finančne kot tudi ekonomske instrumente, predvsem pa določiti jasno in stabilno smer, v katero želimo pluti naslednja desetletja.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel