Mariborski policisti v poostren nadzor nad vozniki enoslednih motornih vozil

0
40

Med 17. in 30. majem so tudi mariborski policisti izvedli poostrene aktivnosti za večjo varnost kolesarjev.

Policisti so z elektronskim indikatorjem alkohola preizkusili 202 kolesarja, osem jih je kolo vozilo pod vplivom alkohola (5 nad 0.52 mg/l in 3 do 0.52 mg/l). Napisali so tri obdolžilne predloge, izrekli 87 glob in opozorili 178 kršiteljev.

Poostren nadzor nad vozniki enoslednih motornih vozil

Na območju Policijske uprave Maribor je bilo v obdobju januar–maj 2021 v prometnih nesrečah udeleženih 22 (lani v enakem obdobju 17) voznikov motornih koles, od katerih sta 2  umrla, 1  je bil hudo telesno poškodovan in 10 lažje telesno poškodovanih. To pomeni, da je stanje prometne varnosti glede posledic prometnih nesreč med tovrstnimi udeleženci ostalo na enaki ravni kot v primerjalnem obdobju 2020. Prometna varnost voznikov mopedov se je navedenem obdobju izboljšala, saj je bilo v prometnih nesrečah udeleženih 21 (29) tovrstnih udeležencev, od katerih so bili 3 (4) hudo telesno poškodovani in 10 (18) lažje telesno poškodovanih.

Z  namenom  zagotavljanja  ugodnih prometno-varnostnih razmer ter čim večje prometne  varnosti  voznikov  in potnikov enoslednih motornih vozil bodo na območju  Policijske uprave Maribor v nedeljo, 6. 6. 2021, od 13. do 20. ure izvajali  poostren  nadzor  cestnega prometa. Pri tem bodo poseben poudarek namenili ugotavljanju kršitev voznikov enoslednih motornih vozil na cestnih odsekih,  kjer  je  problematika  te  vrste  udeležencev  največja (ceste v naseljih, regionalne in glavne ceste).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here