spot_img

Mariborski odbojkarji še do druge zmage v ligi MEVZA

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Prvo domačo tekmo v sezoni 2021/22 so bolje začeli Mariborčani, ki so povedli s 5:2. Po točki neposredno iz začetnega udarca Rolanda Gergyeja in ob zaostanku s 8:3 je trener gostov posegel po prvem odmoru. Merkurjevci so nadaljevali z odlično igro, prevladovali v vseh elementih le te ter ob vodstvu s 17:9 je trener Spartak Myjave še drugič posegel po odmoru. Igralci Merkur Maribora so po bloku Janž Kržiča prvi niz prepričljivo dobili s 25:12.

Drugi niz se je začel dokaj izenačeno, kjer si nobena od ekip ni mogla priigrati večje prednosti. Vseeno pa so bili ob prvem odmoru na zahtevo Sebastijana Škorca v prednosti gosti, ki so vodili s 14:12. Mariborčani so nato dvignili nizo igre ter ob izenačenju na šestnajsti točki je po odmoru posegel tudi gostujoči strateg. Spremljali smo napeto končnico niza, v kateri so gostje povedli s 23:21 in prisilili Sebastijana Škorca v odmor. Ta odmor ni pomagal do preobrata, saj so gostje iz Slovaške niz osvojili s 25:23.

Podobno kot v prvega so tudi v tretjega bolje vstopili domači Merkurjevci, ki so takoj povedli s 3:0 kar je bilo dovolj za prvi odmor gostov. Ko je prednost Merkur Maribora začela samo še rasti so gostje pri zaostanku 13:5 zahtevali še drugi odmor v upanju na da bo obrnil potek niza. Že pred končnico niza je bilo jasno, da bodo domači osvojili ta niz in Sebastijan Škorc je v igro poslal tudi najstnika Roka Bračka. Mladenič je z uspešnim napadom tudi zaključil tretji niz, ki so ga Mariborčani osvojili s 25:12.

Tako kot so končali tretji niz so začeli tudi četrtega. Po zaslugi odličnih začetnih udarcev Janž Kržiča so povedli s 4:0, kar je pomenilo hiter odmor na zahtevo Spartak Myjave. V nadaljevanju so boljšo igro prikazali tudi gostje, ki so rezultat izenačili na sedemnajsti točki, kjer je Sebastijan Škorc z odmorom poizkušal ustaviti nalet gostov. V končnici sta imela glavno besedo oba najstnika v ekipi. Rok Bračko je priigral odločilno prednost, Janž Kržič pa je z as servisom zaključil niz v prid svoje ekipe s 25:21 ter zmago s 3:1.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img