Mariborski mestni svetniki na zadnji letošnji seji o proračunih za prihodnji dve leti

0
20

Mariborski mestni svetniki bodo na današnji seji, ki bo ponovno potekala na daljavo, opravili prvo obravnavo proračunov za prihodnji dve leti. Seznanili se bodo z izsledki notranje revizije glede vodenja projekta obnove bazena v Pristanu ter z načrti za preoblikovanje javnega zavoda Športni objekti Maribor v družbo z omejeno odgovornostjo.

Rekorden proračun

Proračun Mestne občine Maribor za leto 2021 je načrtovan v višini 166 milijonov evrov, kar je okoli 12 milijonov evrov več od letošnjega. Zato bo potrebno dodatno zadolževanje za 15 milijonov evrov, med drugim pa je vračunana tudi sporna prodaja družbe Farmadent. Proračun za leto 2022 je načrtovan v višini 141 milijonov evrov in večinoma zajema nadaljevanje projektov iz predhodnega leta.

Preoblikovanje Športnih objektov Maribor

Za preoblikovanje javnega zavoda Športni objekti Maribor v družbo z omejeno odgovornostjo so se po besedah podžupana dr. Sama Petra Medveda odločili s ciljem razbremenitve dolgov s preoblikovanjem nekaterih obveznosti v lastniške deleže javnih podjetij in prehodom pod Javni holding Maribor. Tako bi v mestu po prepričanju mestne uprave tudi lažje organizirali športne dogodke, kot je predvideni Olimpijski festival evropske mladine leta 2023.

Pod okrilje Športnih objektov Maribor bi radi prenesli tudi skatepark, veslaški center, progo bmx, nogometno igrišče Tezno ter športne parke Pobrežje, Malečnik in Radvanje, ki so trenutno v neposrednem upravljanju občine ali športnih klubov.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here