spot_img

Mariborska občina pripravila vprašalnik o stanju kulture v mestu

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Strokovna delovna skupina za pripravo Strategije razvoja kulture v Mariboru 2022 – 2026 je po izvedenem panelno – delavniškem srečanju s predstavniki lokalnih nevladnih organizacij in ljubiteljskih kulturnih društev ter s samostojnimi ustvarjalci, na katerem so udeleženci naslovili potrebe pomembnega dela kulturnega sektorja, pripravila vprašalnik za javnost, s katerim želi izvedeti mnenje prebivalcev in obiskovalcev mesta o pomenu ter stanju kulture v Mariboru ter o idejah za prihodnji razvoj kulture v mestu.

Konkretne smernice kulutre začrtane že od septembra

Strokovna delovna skupina za pripravo Strategije razvoja kulture v Mariboru 2022 – 2026 je konec meseca septembra v prenovljenem Sodnem stolpu ob pomoči in koordinaciji Zavoda PIP izvedla javno panelnodelavniško srečanje s predstavniki nevladnih organizacij na področju kulture in s samostojnimi ustvarjalci, ki sta se ga udeležila župan MO Maribor Saša Arsenovič in vodja Urada za kulturo in mladino mag. Klemen Brvar.

Delovno srečanje je bilo namenjeno naslavljanju perečih problemov, izzivov in potreb neodvisnega dela kulturnega sektorja in umeščanju teh v celostno vizijo mestnega kulturnega organizma. Preko moderiranih delovnih skupin naglašene vsebine in pobude so bile s strani Zavoda PIP zbrane in sistematizirane v dokument, ki ga bo strokovna delovna skupina ob drugih zbranih materialih, vezanih na področje, preučila in smiselno vključila v strategijo.

Sredi meseca oktobra je strokovna delovna skupina predstavila korake, ki bodo privedli do nove strategije, še predstavnikom javnih zavodov na področju kulture, delujočih v Mariboru. Na srečanju je bil usklajen vprašalnik za javne kulturne ustanove, s katerim bodo pridobljene ključne informacije z institucionalnega kulturnega pola.

Anketni vprašalnik je anonimen

Naslednji pomemben korak v procesu priprave strategije je izvedba spletne ankete za
javnost, s katero želijo izvedeti mnenje prebivalcev in obiskovalcev mesta o pomenu in stanju kulture v Mariboru ter o idejah za prihodnji razvoj kulture v mestu. Anketni
vprašalnik v prvem sklopu naslavlja razumevanje in doživljanje kulture nasploh, nadalje sprašuje po mnenju glede pomena kulture za Maribor in udejstvovanju v mestnem kulturnem življenju.

V drugem sklopu so v središču ključni problemi na področju kulture v mestu. V tretjem sklopu je v ospredju reševanje teh problemov in zapis predlogov za krepitev razvoja kulture v prihajajočem petletnem obdobju. Sledi še nekaj statističnodemografskih vprašanj za lažje razvrščanje odgovorov po različnih družbenih skupinah.

Izpolnjene anketne vprašalnike bodo analizirali, ugotovitve pa bodo služile kot dodatne
usmeritve za nadaljnje korake pri pripravi strategije. V prihajajoči fazi ti vključujejo intervjuje in manjše fokusne skupine po različnih vsebinskih, problemskih in sistemskih področjih kulture.

Anketo bo mogoče izpolniti na spodnji povezavi do 1. decembra 2021:

Povezava: https://forms.gle/VupD1BF7sDQvZGyMA

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Mariborski turizem se po dveh letih vnovič prebuja

Na Štajerskem so turistične številke letos boljše od lanskih in se bližajo tistim iz predkoronskega leta 2019. V Mariboru...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img