V 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Tabor. Gostje v štajersko prestolnico prihajajo v želji po pozitivnem rezultatu, saj zmage ne beležijo že 5. krogov. Na drugi strani pa Mariborčani lovijo že 5 zaporedno zmago in ohranitev prvega položaja na lestvici.

Maribor in Tabor se bosta v tej sezoni pomerila drugič, na prvi medsebojni tekmi so bili Sežančani boljši z 3-1. Na splošno pa so Kraševci v obračunih z aktualnimi podprvaki zelo uspešni, saj so na 5 tekmah v Prvi ligi izgubili zgolj enkrat.

V vse boljšo formo pa prihaja mladinec Maribora, Žan Kolmanič, ki je kot kaže permanentno zavzel položaj levega bočnega branilca, namesto veterana Mitje Vilerja. Camoranesijevo zaupanje je unovčil na tekmah z Bravom in Celjem, kjer je obakrat asistiral za zadetek.

Mauro Camoranesi je proti Celju znova spremenil taktično postavitev, saj je tekmo začel v sistemu 4-1-4-1, kakšno različico pričakovati v obračunu s Taborom je zato zelo težko napovedati, dejstvo pa je da bodo morali biti Mariborčani skoncentrirani predvsem pri protinapadih nasprotnika, ki zna biti nevaren tudi iz standardnih situacij.

Tabor je sicer izrazito »domačinska« ekipa, saj so v sedmih kolih na stadionu Rajka Štolfe 5 krat zmagali in dvakrat remizirali, tako da so na domačem prizorišču osvojili največ točk od vseh v ligi. Na gostovanjih pa so v šestih poizkusih osvojili le točko, 5-krat pa ostali praznih rok.

Maribor sedaj prihaja v obdobje tekem z kakovostni nasprotniki, saj jih do konca jesenskega dela prvenstva čaka, večni derbi z Olimpijo, za tem pa še tekmi z ambiciozno Muro in Koprom. Tekma s Sežano pa je za vijoličaste ključna, saj bi v primeru zmage večni derbi v Ljubljani začeli iz vodilne pozicije, kar bi jim moralo biti še dodatna motivacija.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj