Mariborčani z visoko zmago v Gorici prekinili negativen niz rezultatov

 

V 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije sta se pomerila ND Gorica in NK Maribor, ki je bil v uvodu obračuna izrazito boljši tekmec. Tako v fazi obrambe, kot v fazi napada. Slednje se jim je obrestovalo že v 16. minuti, ko je podajo s kota Roka Kronavetra v gol pretvoril Nemanja Mitrović. Ljubljančan tako nadaljuje dobro mesečno formo, saj je to že njegov tretji gol ta mesec (dva za Slovenijo na prijateljski tekmi proti San Marinu), nezanemarljiv podatek pa je da gre za osrednjega branilca.

Rutinirana igra Maribora in nebogljenost Gorice

Gorica je bila po vodstvu Maribora izgubljena, saj njeni nogometaši niso v kombinacijah sestavili prav nič omembe vrednega, vijoličasti pa so žoge rutinirano držali v svoji posesti. Poznala se je večja želja po osvajanju točk in tudi več natančnosti pri podajah, da vtekavanj oz. prehodov iz defenzive v ofenzivo niti ne omenjamo. Po vsem videnem v prvih 30. minutah je bilo evidentno, da je reprezentančni premor Mariboru prišel še kako prav, za uigravanje avtomatizmov, ki jih je v zadnjem času kronično primanjkovalo. Vse to je prineslo izid polčasa 0-1, zasluženo v korist Maribora

Sistem 3-4-3

Kot kaže se je Mauro Camoranesi odločil za permanentno vzpostavitev igralnega sistema 3-4-3, pri katerem v vlogi desnih in levih krilnih branilcev igrata Žan Kolmanič in Denis Klinar. Svoje mesto pa sta, kljub dobrim igram, malce presenetljivo izgubila Alexandru Cretu in Amir Dervišević. A slednjega lahko vseeno pričakujemo  kot t.i. “jokerja” s klopi, ki je bil pod vodstvom Sergeja Jakirovića vedno znova rešitelj Maribora prav v izdihljajih tekem. Bo se to ponovilo pod Camoranesijem? Vsi deležniki kažejo ravno na to podobno vlogo.

Nadaljevali, kjer so v prvem polčasu končali

V drugem polčasu smo spremljali “uspavanko”, saj si ekipi v prvih 15. minutah nista priigrali niti ene resne priložnosti za zadetek. V 61. minuti pa je po samostojnem prodoru Rudi Požeg Vancaš z roba kazenskega prostora meril natančno in z izjemnim golom vpisal kandidaturo za zadetek kroga. 0-2. Po tem je Maribor popolnoma zagospodaril na igrišču, Goričani pa so se že po zaostanku dveh zadetkov skorajda predali, čeprav je do konca bilo več kot polovica celotnega polčasa.

Pomembnost “manjših” tekem

V 75. minuti pa enajstmetrovka, potem ko je Marjanovič nepravilno oviral Jasmina Mešanoviča, sodniku ni preostalo drugega kot da pokaže na belo piko. Slednjo je Kronaveter izvedel zelo natančno, golmana poslal v eno, žogo pa v drugo stran za visokih 0-3. V 84. minuti pa še četrti gol, ko  se je požrtvovalnost izplačala Požegu Vancašu v smislu dobre dolge podaje, iz bližine pa je žogo z glavo v gol zabil Denis Klinar.

Maribor je tako še enkrat več pokazal, da jim Gorica preprosto leži, saj so od 7.maja 2017 , vključno z današnjo tekmo, “vrtnice” premagali kar 9 zapored. Prav takšne t.i. “manjše” tekme pa bo moral Maribor dobivati kar v seriji, če želijo popraviti lanski vtis, ko so proti trem najslabšim ekipam lige izgubili izdatnih 18 točk.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj