Mariborski šport je minuli konec tedna dobil nove državne prvake. Po kar 28-ih letih so se na vrh slovenske moške odbojke ponovno povzpeli odbojkarji Odbojkarskega kluba Merkur, ki so ugnali serijske prvake ACH Volley. Čeprav so bili Mariborčani po zaostanku 2:0 že skoraj v izgubljenem položaju, so z neverjetnim preobratom dobili vse tri zadnje obračune in se zasluženo veselili naslova državnih prvakov.

Več generacij mariborskih odbojkarjev je sanjalo o tem, kar je v nedeljo uspelo aktualni zasedbi mariborskega kluba. Ta je že večkrat dokazala, da sodi v vrh slovenske moške odbojke, potrditev dobrega dela in visoke samozavesti pa je prišla v najboljši možni obliki – z naslovom državnih prvakov.

Zaostanek z 2:0 v finalni seriji je pomenil, da morajo mariborski odbojkarji za tako želeni naslov prvakov osvojiti tri zaporedne zmage. Težka naloga, ki pa so jo Mariborčani opravili z odliko. Nekaj grenkega priokusa je sicer pustilo spoznanje, da so bile tribune na včerajšnji odločilni tekmi ponovno prazne.

Časa za počitek kljub veličastnemu podvigu ni. Mariborčani se že jutri podajajo v boj za novo naslov, tokrat v pokalnem tekmovanju. Naslov državnih prvakov pa ne prinaša le zadovoljstva, pač pa lestvico pričakovanj kluba in navijačev dviguje višje. Tudi v evropski konkurenci. Ob čestitkah za veličastni uspeh lahko mariborskim odbojkarjem zaželimo le še to, da bodo njihove uspehe lahko kmalu v živo spremljali tudi ljubitelji odbojke, ki jih v Mariboru ni malo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj