Mariborčani novo sezono pričeli z zmago

 

Rokometaši mariborskega Branika so danes z odliko otvorili sezono 2020/2021 in na tekmi 1. kroga Lige NLB z 31:25 premagali zasedbo RD Butan plin Izola.

Uvodne minute tekme v prazni dvorani na Kraški so bile v znamenju vijoličastih, ki so izkoriščali obrambe vratarja Gregorja Lorgerja in v šesti minuti povedli s 4:1. Borbenost v obrambi se je obrestovala, saj so gostitelji svoj drugi zadetek dosegli šele v 13. minuti, ko je Maribor vodil s 7:2. Po super minutah vijoličastih so se nato prebudili tudi igralci Izole, ki so se v 22. minuti približali na 12:9, a to naših fantov ni vrglo iz tira. Mariborčani so v zadnjih minutah prvega dela igrali mirno in na odmor odšli s prednostjo štirih golov (16:12).

Tudi začetek drugega dela je bil podoben prvemu, s tem da so tokrat tudi Mariborčani slabo zaključevali napade. Vijoličastiso se po dobrih petih minutah nadaljevanja predramili in začeli zadevati ter v zadnjo četrtino obračuna vstopili s sedmimi goli prednosti. V 45. minuti je za 25:18 zadel Nejc Planinšek. Gostitelji so se v zaključnih minutah obračuna skušali približati, igrali so agresivno obrambo, a jim Mariborčani niso dopustili povratka.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj