spot_img

Mariborčani na težko gostovanje v Sežano

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V 14. Krogu Prve lige Telemach se bosta na stadionu Rajka Štolfe pomerila Tabor Sežana in NK Maribor. Domačini veljajo za izrazito obrambno naravnano moštvo s hitrimi protinapadi, kar so že dokazali na zadnjih obračunih. Na drugi strani Mariborčani lovijo drugo zaporedno zmago in priključek k najboljšim moštvom lige, predvsem ob dejstvu medsebojnega derbija med Koprom in ljubljansko Olimpijo.

Nogometaši Maribora se pripravljajo na gostovanje v Sežani, kjer so v preteklosti imeli velike težave. Po vrnitvi Sežancev v prvo ligo so na stadionu Rajka Štolfe zmagali zgolj enkrat, razlog za to so velikokrat navajali izredno ozke dimenzije igrišča, kar pa ne bi smel biti izgovor za ekipo, ki se bori za prvaka. Kaj tekma prinaša tokrat?

Mariborčani so v zadnjih 6 tekmah kar štirikrat uspeli svojo mrežo ohraniti nedotaknjeno, kar je vzpodbuden podatek, glede na pretekle obračune, kjer so v povprečju prejemali več kot en zadetek na srečanje.

Tabor iz Sežane velja za izrazito obrambno in kompaktno naravnano moštvo  s hitrimi prehodi iz zadnje linije v napad. Pri tem po navadi zgostijo prostor v sredini igrišča, kar jim omogoča domača ožja nogometna zelenica. Kako pa se sploh zoperstaviti obrambno naravnanemu nasprotniku?

Mariborčani sicer v dvoboju s Sežano lovijo priključek k vrhu lestvice. Ključno pa je tudi dejstvo, da medsebojni obračun igrata prvi Koper in tretjeuvrščena Olimpija. Zato bo zmaga in posledično znižanje zaostanka na lestvici eden izmed pomembnejših imperativov v tekmi s sežanskim Taborom.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img