Maribor v Velenju z rutinsko zmago napredoval v 3.krog Pokala Pivovarne Union

V 2. krogu Pokala Pivovarne Union sta na Stadionu ob jezeru pomerila Rudar iz Velenja in NK Maribor. V uvodu srečanja smo spremljali izrazito terensko premoč Maribora, ki pa ni bil dovolj konkreten v zaključnih delih akcij, zato si tudi v uvodnih 30. minutah ni priigral niti ene resne priložnosti. Ravno na prelomu druge tretjine prvega polčasa pa je bil Jan Repas nepravilno oviran v kazenskem prostoru Rudarja in sodnik je pokazal na enajstmetrovko, a jo je kapetan Marcos Tavares zapravil s strelom v levo vratnico. Lahkomiselno zapravljena priložnost, brez dileme.

Polčas nogometne igre za pozabo

Maribor je po edini najlepši priložnosti še naprej močno pritiskal na vrata Rudarja, a tako željenega vodstva pred odmorom ni uspel doseči. Tako je ostalo pri izidu polčasa 0-0, ki je ponudil bore malo kvalitetnega nogometa, za kar pa so krivi predvsem Velenjčani, ki v prvih 45. minutah igre niso sestavili prav nič omembe vrednega oz. so uprizorili pravi obrambni “bunker”.

Boljši drugi polčas

Maribor je v drugem polčasu na igrišče prišel odločen hitro povesti in to mu je tudi uspelo. Po natančni dolgi podaji iz prostega strela Žana Kolmaniča je bil v skoku najvišji Ilija Martinović in mojstrsko z strelom od tal vijoličaste popeljal v vodstvo. 0-1

“Škarjice” Tavaresa poteza tekme

Rudar po vodstvu Maribora ni našel rešitev za dostojen odpor in Maribor je vse bolj iskal podvojitev vodstva, a je na 20 metrov od gola Tomaža Stopajnika vedno znova naletel na zgoščen obrambni zid. Maribor je torej napadal, Rudar pa se, kljub zaostanku, krčevito branil in preprosto se ni moglo zgoditi drugače, kot da vijoličasti povišajo vodstvo. Amir Dervišević je podajal iz kota, odbitek pa je z izjemnimi škarjicami v gol pretvoril Marcos Tavares in se tako odkupil za zgrešeno enajstmetrovko. V samem zaključku tekme pa še samostojna bravura Jana Mlakarja, ki je z eno potezo iz igre vrgel celotno obrambo Rudarja in v angleškem slogu, s strelom pod prečko premagal Stopajnika ter tako postavil končni izid tekme 0-3 v korist Maribora. Pričakovana, a težje od pričakovanj priigrana zmaga aktualnih slovenskih podprvakov, ki v soboto v Ljudskem vrtu gostijo povratnika v Prvo ligo, Koper. 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj