V 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Gorica. Ekipi bosta v tekmo krenili z različnimi cilji, Gorica je praktično že izpadla v drugo ligo, na drugi strani pa Mariborčani lovijo nujno zmago za naslov državnega prvaka. V izredno specifični sezoni, zaradi epidemije je mariborsko moštvo doživelo številne spremembe, ki bodo po zagotovilih trenerja Simona Rožmana kmalu vidne tudi na igrišču oziroma v obliki boljših rezultatov.

NK Maribor je z remijem na večnem derbiju proti Olimpiji sicer ohranil možnosti za osvojitev naslova državnega prvaka, a hkrati ni več odvisen zgolj od svojih iger. V zadnjih treh krogih potrebuje najmanj en spodrsljaj Ljubljančanov, ob predpostavki da premaga Gorico, Koper in Muro.

Na začetku sezone je imel Maribor izredno širok kader, ki pa se je sčasoma zmanjšal predvsem z vidika številnih poškodb. Po prihodu Simona Rožmana, ki je odpisal številne dotedanje prvokategornike,  pa je ostalo tako malo število igralcev, da je primoran na klop klicati celo mladince.

Gorica v teoriji še vedno lahko obstane v Prvi ligi, praktično pa je že degradirana v drugo, saj tri kroge pred koncem za predzadnjim Celjem zaostaja za 8 točk. A to zgolj pomeni, da bodo zaradi neobremenjenosti še nevarnejši tekmec.

Rožman je zaradi takšnih in drugačnih razlogov prečrtal Alexandruja Cretuja, Špira Peričića in Amirja Derviševiča, poleg tega pa na klop posadil Kronavetra, Požeg Vancaša in Tavaresa. Ob tem se poraja vprašanje kakšne posledice bo pustilo neizkoriščanje nekdanjih prvokategornikov oz zavlačevanje z podpisom podaljšanja pogodb.

Maribor je torej v fazi tranzicije, tako v igri kot samem kadru, ki bo ne glede na razplet prvenstva doživel celovit remont, v želji po boljših igrah kot v letošnji alarmantno-covidni sezoni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj