Maribor v boj s še neporaženim Bravom

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Nogometaši Maribora se po porazu na gostovanju pri Kopru pripravljajo na domačo tekmo z ljubljanskim Bravom. Slednji so v letošnji izvedbi Prve lige Telemach še nepremagani in po napovedih vodstva odkrito ciljajo na prva štiri mesta, ki vodijo v kvalifikacije za evropske pokale. Na drugi strani bodo Mariborčani želeli po številnih zapravljenih priložnosti proti Koprčanom na prihajajočem obračunu bolj korektni in učinkoviti v napadu.

Mariborčani so bili pod vodstvom Simona Rožmana do sedaj na t.i. večjih tekmah rezultatsko neuspešni. To potrjujejo poraza na odločilni tekmi za prvaka proti Muri v prejšnji sezoni in hiter izpad iz kvalifikacij za Konferenčno ligo proti Hammarbyu. Da pa to ni kratkoročna problematika pa sta potrdili še dve točkovni ničli proti ljubljanski Olimpiji in Kopru.

Na drugi strani velja Bravo za tekmovalno ekipo mladih nogometašev, ki dokazujejo, da je kontinuirano delo strokovnega vodstva in moštva lahko nadomesti marsikatero kvalitetno pomanjkljivost. Gre pa za ekipo, ki je z naskokom prejela najmanj zadetkov v ligi, na šestih tekmah samo dva.
Mariborčani so včeraj predstavili novo okrepitev na krilnem položaju, vijoličastim se je namreč pridružil Malik Sellouki, ki ima izkušnje z igranjem za Nico v prvi francoski ligi. Po opravljenih videoanalizah gre za hitrega nogometaša, z zavidanja vrednim tehničnim znanjem. Predstavljal pa bo direktno zamenjavo za Aljošo Matka, ki se je preselil k Hammarbyu.

Po neuradnih informacijah si športni direktor Marko Šuler prizadeva v klub pripeljati še dolgo pričakovano okrepitev v konici napada, možnosti je veliko, ena izmed najaktualnejših pa je prihod Grka Christosa Rovasa, ki je lansko sezono igral pri sežanskemu Taboru, trenutno pa je brez kluba.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:58

V Slovenski Bistrici želijo zeleno mobilnost

Od 20. septembra bo potekal Evropski teden trajnostnega razvoja 2021. Gre za vseevropsko pobudo, ki tudi letos spodbuja različne...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img