V 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije sta se v Športnem parku pomerila Gorica in Maribor. Slednji so od prvega sodnikovega žvižga prevzeli iniciativo na igrišču in žogo večino časa držal v svoji posesti. Visok presing se jim je obrestoval že v 11. minuti, ko sta dobro kombinacijo na robu kazenskega prostora izpeljala Rok Kronaveter in Denis Klinar. Slednji je žogo poslal v neposredno bližino gola Gorice, strel Blaža Vrhovca je vratar Darko Marjanovič še uspel ubraniti, Mlakarjevega pač ne, 0-1 za Maribor.

Zgodnje vodstvo ni prineslo stabilnosti

Kljub zgodnjemu zaostanku Gorica ni uspela resno zapretiti obrambi Maribora, ki v letošnji sezoni nikakor ne blesti, o čemer priča tudi 28 prejetih golov na zadnjih 24 tekmah. Malodane sramotno statistiko so nadaljevali tudi v sredini prvega polčasa proti Gorici, ko je po zmedi v kazenskem prostoru do žoge prišel gambijski napadalec Lamin Colley, ki mu iz neposredne bližine ni bilo težko premagati Ažbeta Juga, 1-1.

Tempo igre je po goriškem izenačenju za odtenek padlo, Maribor ni več tako zlahka prihajal v resne priložnosti. Največja težava vijoličastih v zadnjem obdboju pa je nekonstantnost oz. pomanjkanje discipline v najpomembnejših trenutkih tekme. Vzorčen primer je današnja predstava, ko bi zmagovalca tekme lahko rešili v uvodnih 20. minutah, a so se zadovoljili z minimalnim vodstvom in bili za to takoj kaznovani.

Rezultat se do konca polčasa ni več spreminjal, Maribor je vodstvo ob izteku 45. minute zapravil v uvodnih minutah, ko ni dovolj izkoristil padca v igri Gorice po doseženem zadetku. Polčas, 1-1.

Pasiven začetek drugega polčasa

V drugem polčasu je bilo pričakovati, da bo Maribor konkretno “stopil na plin” in hitro začel nizati priložnosti za zadetek. Zgodilo pa se je ravno obratno, Mariborčani so bili, kot na veliko tekmah v letošnji sezoni, preveč pasivni in nenevarni v napadalnem delu igre. Gorica je to s pridom izkoriščala in pretila iz proti-napadov, ki sicer niso bili kaj prida omembe vredni, a vseeno ne gre prezreti dejstva, da gre za zadnjeuvrščeno ekipo lige.

Padec koncentracije in konkretnosti je opazil tudi Saša Gajser in opravil številne menjave. Iz igrišča so odšli poškodovani Špiro Peričić, Blaž Vrhovec, Rok Kronaveter in Jan Repas, ki so jih zamenjali Luka Uskoković, Alexandru Cretu, Marcos Tavares in Andrej Kotnik. S štirimi zamenjavami je Maribor sicer pridobil nekaj hitrosti v konici napada, a si še naprej ni nikakor uspel doseči vodstva.

Najbližje temu so bili vijoličasti v 72. minuti, ko je z izjemnim volej udarcem Aljoša Matko skorajda dosegel evrogol, a mu je veselje preprečila prečka. Maribor je še naprej močno pritiskal na vrata Gorice, ki se je od omenjene situacije Matka zgolj branila, z željo po dosegi vsaj točke. Gajser je v začetku 80. minute v igro namesto Aljoše Matka opravil še zadnjo (peto) menjavo, ko je priložnost za igro dobil tudi Felipe Santos.

Maribor, kljub številnim menjavam in kombinacijam, ni uspel doseči drugega in hkrati gola za zmago. S ponovnim kiksom proti letos nekonkurenčni Gorici pa si lahko še kako poznala, ne toliko na kratek, koliko na dolgi rok. Še posebej ob dejstvu, da v četrtek v Ljudskem vrtu gostuje Koper, kasneje pa jih čaka še gostovanje na Fazaneriji. Znane floksule, da se prvenstvo dobiva na “majhnih”tekmah danes prav gotovo niso potrdili.

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj