spot_img

Maribor postaja starejšim prijazno mesto

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mestna občina Maribor je pred časom ustanovila Svet za starejše, ki pa zaradi epidemije do sedaj še ni deloval. Tako člani kot tudi predsednica Sveta Metka Roksandić so z veseljem pozdravili uraden začetek delovanja na področju starejših. Eden izmed prvih ukrepov je uvedba infofona za pridobivanje raznoraznih nujnih informacij za starejše. Po besedah podžupanje mariborske občine Alenke Iskra pa bo mestna oblast nadaljevala z nadaljnjimi aktivnostmi za čim boljše življenje starejših v mestu.

V Mestni občini Maribor je bil s sklepom župana ustanovljen Svet za starejše kot posvetovalno telo. Pobudo so podali sindikat upokojencev Slovenije, Toti DCA Maribor, društva upokojencev in organizacije, ki delujejo v interesu starejših. Ustanovljen je bil že oktobra lansko leto, a je bilo njihovo poslanstvo, zaradi epidemije močno okrnjeno.

MO Maribor z ustanovitvijo Sveta za starejše spremlja njihovo življenje, s tem pa tudi obvešča in opozarja na izzive vsakdana. Zato je bil tudi ustanovljen infofon, ki bo začel delovati 1. oktobra na mednarodni dan starejših.

Glede na že znane potrebe starejših so se v odločili letos Mednarodni dan starejših 1. oktobra obeležiti z aktivnostmi, kot je dan odprtih vrtat za pogovore, obveščanje in svetovanj. Starejši so namreč mnogokrat izpostavljeni različnim predsodkom, zato so še toliko bolj pomoči potrebni

V Svetu za starejše bodo pomagali tudi z delitvijo vlog za brezplačni mestni in medkrajevni promet za starejše od 65 let, katerega uvedba je napovedana za 1. oktober. Opažajo namreč, da velika večina upokojencev nad 65 let novosti brezplačnega prevoza sploh še ne poznajo.

Ob tem si v svetu za starejše želijo, da bi Maribor v prihodnosti z razumevanjem in podporo vseh odločevalcev, kot tudi prebivalcev postal starosti prijazno mesto.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img