Maribor po zaostanku in popolnem preobratu, “na silo” do zmage proti Bravu

0
25
Soccer/Football, Maribor, First division (NK Maribor - NK Bravo), Jan Mlakar, 12-Sep-2020, (Photo by: Grega Wernig)

V 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije sta se v Športnem parku v Spodnji Šiški pomerila Bravo in Maribor. V uvodu srečanja je bilo evidentno, da Maribor želi igrati kombinatorno , predvsem pa agresivno po izgubljeni žogi. Mauro Camoranesi je bil prisiljen ekipo premešati predvsem v obrambi, ki so jo tvorili Ilija Martinović, Špiro Peričić in Aleks Pihler. Zdesetkana obrambna vrsta pa ni bila sposobna zdržati niti 10. minut brez prejetega zadetka, saj je Bravo po “fliperju” v kazenskem prostoru dosegel vodstvo, strelec iz neposredne bližine pa Mustafa Nukić, 1-0.

Ekspresno izenačenje

V 18. minuti pa skorajda identična akcija, vendar na drugi strani igrišča. Rok Kronaveter je podal v kazenski prostor, kjer je v slogu napadalca Peričić žogo odložil do Jana Mlakarja, slednji je zgrešil žogo, a je bil dovolj spreten na golovi črti Rudi Požeg Vancaš in Mariboru zagotovil ekspresno izenačenje, 1-1. Igra se je po golu Mariborčanov malce umirila, saj ne ena ne druga ekipa ni želela z preveč tvegano igro, znova preiti v zaostanek.

Popoln preobrat Maribora

V končnici polčasa pa je Maribor praktično iz ničesar prišel do popolnega izenačenja. Žan Kolmanič je z izjemnim predložkom našel Jana Mlakarja, ki je rutinirano z glavo premagal Igorja Vekića, 1-2. Živahen in z goli potrjen prvi polčasa nikakor ni razočaral, Maribor pa je zasluženo prišel do preobrata, saj je bil veliko boljši tekmec od Brava, ki je gol dosegel iz praktično edine prave priložnosti.

Boljši drugi polčas Brava

Drugi polčas so bolje odprli nogometaši Brava, ki so z visokim pritiskom povzročali številne težave vidno neuigrani obrambi Maribora. Camoranesi je opazil rahel padec v igri svojih varovancev in je v 58. minuti že posegel po prvi menjavi, ko je v igro namesto Žana Kolmaniča vstopil Alexandru Cretu. S to rošado je trener Maribora želel pridobiti več kontrole na sredini igrišča, ob tem pa je menjal tudi sistem igre iz začetnih 3-4-3 na 4-4-2, za kar se je odločil že na zadnji tekmi z Domžalami.

Trpljenje obrambe Maribora

Z menjavo pa Maribor ni pridobil kaj veliko, saj se je osredotočal zgolj na obrambo. Po domače rečeno vijoličasti gola Brava v drugem polčasu niso “niti povohali”. Takšna igra je sicer značilna za italijansko prvenstvo, ki ga je Camoranesi iz igralske kariere dodobra vajen, a ekipe, ki gojijo igro tipa Atletico Madrid in Juventus, imajo “granitno” obrambo, katere Maribor nima. V 82. minuti pa dodatne težave za vijoličaste, ko je Blaž Vrhovec prejel drugi rumeni in posledično rdeči karton.

                     Blaž Vrhovec bo, zaradi rdečega kartona, odsoten na naslednji tekmi proti Celju

Z menjavami zadržali vodstvo prvega mesta PLTS

Camoranesi se je zato odločil kar za trojno menjavo, namesto Roka Kronavetra, Rudija Požega Vancaša in Jana Mlakarja so v igro vstopili Gregor Bajde, Andrej Kotnik ter Aljoša Matko. Šlo pa je bolj za stvar taktike, saj je z menjavami Maribor pridobil slabe tri minute, zavlačevanje po italijansko bi lahko dejali. Sodnik je zato tekmo podaljšal za kar 5 minut, Bravo pa v sodnikovem podaljšku ni izkoristil igralca več in tekma se je končala z rezultatom 1-2 in za podaljšanje pozitivnega niza na 3 zmage. 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here