V 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije sta se pomerila Koper in Maribor. Na Bonifiki smo imeli moč od prve minute videti dinamičen obračun, z veliko kvalitetnimi kombinacijami na obeh straneh. Mauro Camoranesi se je sicer v primerjavi z prejšnjo tekmo odoločil za številne rošade v prvi enajsterici, začel so znova tisti najboljši.

Blaž Vrhovec z izjemnim zadetkom popeljal Maribor v vodstvo

Maribor je večinoma napadal, Koper pa je želel vodstvo doseči iz protinapada, a jim to ni uspelo. V enem od napadov Maribora pa je žogo na robu kazenskega prostora dobil Blaž Vrhovec in se odločil za neposreden udarec na gol, ker pa je bil strel tako močan in tudi izredno natančen je končal v golu Ivana Vargića, 0-1.

Tekma se je po vodstvu vijoličastih za odtenek umirila, presenetljivo pa si Koper v vmesnem času ni pripravil niti ene resne prioložnosti za izenačenje rezultata. Mariborčani so nekako rutinirano držali “vse niti v svojih nogah” in z navidezno lahkoto anulirali praktično vse resne poskuse “kanarčkov”. Nevarnih situacij do konca 45. minute ni več bilo in ostalo pri 0-1 za Maribor po prvem polčasu.

Presing Maribora v drugem polčasu

Vijoličasti so na začetku drugega polčasa zaigrali še bolj odločno kot v prvem. Koprčanom praktično niso dopuščal, da bi resno prišli celo na svojo polovico. Visok presing je “ostarelim” posameznikom Kopra predstavljal nerešljivo uganko. Še posebej Dare Vršič, “motor”ekipe Kopra, nikakor ni prišel do izraza, saj za razvoj svojega potenciala potrebuje predvsem prostor na sredini, ki so mu ga Mariborčani uspešno onemogočali.

“Vrša”- izgubljen veteran ponovno osmešil obrambo vijolic

Kljub temu se Dare Vršič nikakor ni predajal in je ob dosojenem prekršku na robu kazenskega prostora Maribora prevzel odgovornost za izvedbo prostega strela. Slednji velja za izvenserijskega izvajalca standardnih situacij, kar je tudi potrdil na tej tekmi in dosegel spoštovanja vreden gol, kljub temu da je na golovi črti stal Špiro Peričić, a  t.i. “golaza” ni mogel preprečiti.

Koper je po izenačenju močno “pritisnil na plin” in konstatno ogrožal obrambo vijoličastih, ki so zelo “viseli”, zato je moral Camoranesi opraviti prve menjave. Vseeno pa se zdi, da igralce menjava prepozno, denimo danes je prvo opravil šele v 78. minuti, v nasprotju z nepisanim nogometnim pravilom, ki pravi da bi prvega igralca menjal nekje med 60 in 65 minuto.

Dare Vršič se je proti Mariboru spet izkazal z prostim strelom.

Menjave spremenile potek igre, Maribor ohranja prvo mesto

Menjave Mlakarja, Uskokovića in predvsem Derviševića pa so, ne glede na pozno odločitev, praktično v prvi pravi akciji prišel do izraza. Akcijo je začel prav “Derva”, nadaljeval Mlakar, zaključil pa Jan Repas, šah mat v treh potezah, 1-2.

Koprčanom so do konca tekme vidno pošle moči in niso uspeli več resno ogrožati vrat Maribora. Slednji je s številnimi svežimi močmi v končnici tekmo rešil na svoj način in hkrati z zmago proslavil današnjo 60- obletnico delovanja. Najpomembnejše dejstvo pa je da so ohranili prvo mesto na lestvici in s samozavestjo pričakujejo derbi z Muro v četrtek.

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj