V predzadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije se bosta na stadionu Bonifika pomerila Koper in Maribor. Za domačine je tekma, predvsem iz rezultatskega vidika nepomembna, prav nasprotno pa to velja za Maribor. Vijoličasti bodo namreč na gostovanje v Koper odšli z željo po zmagi, ki bi bila pred zaključkom prvenstva izjemno pomembna, predvsem v luči osvojitve državnega prvaka.

NK Maribor je z zmago nad zadnjeuvrščeno Gorico in porazom Olimpije proti Celju, dva kroga pred koncem prvenstva, zasedel prvo mesto lige. Psihološki vidik bi tako moral biti na strani Mariborčanov, ki sredi tedna gostujejo pri Kopru, slednji so v nizu štirih tekem brez zmage, a bodo kljub temu nevaren tekmec predvsem z vidika individualne kvalitete Nardina Mulahusejnovića.

Koper velja za izkušeno ekipo, ki pa ne premore tako hitre tranzicije žoge, kot ekipe iz zgornjega dela lestvice. Slednje bi Mariborčani morali izkoristiti, predvsem ob podobnem zanosu v zadnji tretjini igrišča, kot proti Gorici.

Mariborčani bodo tekmo v lovu na prvaka gotovo začeli angažirano z željo po zmagi, na drugi strani Koper je zasidran na sredini lestvice, tako da iz rezultatskega vidika večje motivacije ni za pričakovati. Bodo pa gotovo motivirani nekdanji nogometaši Maribora; Rajčevič, Viler, Mulahusejnović in Palčič.

Poleg naslova državnega prvaka, ki v Sloveniji šteje največ pa bodo Mariborčani želeli osvojiti Prvo ligo, predvsem ob dejstvu, da edino prvo mesto zagotavlja nastope v kvalifikacijah za ligo prvakov, drugo in tretje pa zgolj kvalifikacije v novoustanovljeno in najnižje rangirano Konferenčno ligo.

Gre za pomenljive besede predvsem ob dejstvu, da je bil Maribor pod vodstveno garnituro Zahović-Milanič najbolje pripravljen ravno ob koncih sezone. Igranja v bojih za ligo prvakov pa ne bo brez osvojene 16. zvezdice državnega prvaka.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj